Citat:
În prealabil postat de EllaTheodora23
O fiinta umana care creste IN corpul ei. Ea trebuie sa treaca prin durerile facerii si de multe ori, ea trebuie sa il creasca singura. Pentru ca in majoritatea cazurilor, cand se ajunge la avort inseamna ca acel copil nu e dorit de parinti sau e o greseala adolescentina, iar parintii nu au posibilitati sa'l creasca. Si bineinteles, unui barbat ii e mult mai usor sa se spele pe maini de problema. Se ia si pleaca si isi vede de treaba. In timp ce femeii nu ii e atat de usor. Asta cred ca ti'a scapat.
Ce surpriza, ca un barbat nu se gandeste si la asta!
|
Nu sunt de acord cu metodele contraceptive, in niciun caz cu avorturile sau anticonceptionale(care sunt tot un fel de eliminare a ovulului fecundat) si sa ai relatii intime cu prezervativul e pacat, dar totusi, cei care stiu ca exista riscul unei "greseli adolescentine", sa-l foloseasca decat sa ajunga la avort.
Adica daca o fata nu e casatorita(sau poate ca da), si scopul relatiilor este doar placerea, sa foloseasca prezervativul, daca stie ca in cazul in care va ramane insarcinata va avorta.Adica este un pacat mare sa te protejezi, dar nu se poate compara cu avortul.
Imi cer scuze daca recomand un pacat in schimbul altului, dar cred ca nu se pot compara.
Citat:
În prealabil postat de Kildare
Nu a spus nimeni ca e ceva bun, doar necesar in anumite situatii.
Ideea este ca trebuie militat pentru educare si informare in domeniul acesta si nu pentru interzicere. La urma urmei este corpul femeii daca ea decide sa faca 20 de avorturi desi tu i-ai explicat toate riscurile e problema ei.
|
Cum s-a mai spus pe forum, si suna foarte urat, dar daca tu "erai considerat necesar in anumite situatii"?
Citat:
În prealabil postat de _ruxa_
Mi se pare de bun simt sa recunosti si ca o femeie duce o sarcina daca vrea ea. Sunt curioasa cati barbati sunt de acord sa isi doneze, de exemplu, un testicul in numele vreunei cauze de pe lumea asta, asa cum spun si ei ca statul ar trebui sa impuna unei femei cum sa isi foloseasca uterul.
Numero 2, cum spuneam, uterul este la femeie, nu la stat. Daca vrea si isi pune ambitia poate avorta oricum, de la infometare, andrele, pana la epuizare fizica, se gasesc metode, iar toate femeile moarte dupa astfel de avorturi probabil vor crea imaginea unui regim de trista amintire. S-a mai facut, nimic nou sub soare.
|
Evident ca o femeie poate sa avorteze, de la principiul "ca pot sa-mi omor copilul, ca e in mine". Si cum este la fel de evident ca a ajunge in Rai sau in Iad ramane la propia alegere.
"Era în război. O femeie din Sibiu, Cătălina, a aflat că soțul ei a murit. A luat în brațe copilul și fugea cu el prin Sibiu. În pântece avea alt copil. La un moment dat a văzut că era plină de sânge. O schijă îi omorâse și copilul din brațe. Deznădăjduită și descumpănită s-a dus și a avortat copilul din pântece. Auzind apoi de Părintele Arsenie Boca s-a dus și ea la Mănăstirea Sâmbăta. După Sf. Liturghie Părintele a ieșit și a strigat: “Cătălină, Cătălină, ce-ai făcut! Știu că ți-a murit soțul și copilul. Ai fost încercată. Dar dacă-l lăsai pe cel din pântece… Ai omorât un copil cu care Dumnezeu avea un plan mare!”. ( pr. Petru Vanvulescu )"
"S-a dus la Părintele Arsenie Boca o femeie însărcinată care nu voia să aibă copii. Părintele i-a zis: „Dacă tu nu faci copilul ăsta, fata asta, omori mama a doi preoți." Peste vreo 20 de ani fata a născut la rândul ei doi gemeni. Nu am aflat dacă au ajuns preoți dar sigur așa este. (Taflan Maria, com. Mândra)"