Citat:
În prealabil postat de delia31
Faci risipa de "eruditie" multilingvistica disponibila oricui online. Daca tii neaparat, pot si eu sa-ti dau un bonus si in chineza sau swahili (daca vrei sa faci misiune in Zanzibar:)).
N-am inteles nimic decat ghilimelele. tu?
|
Mă îndoiesc să fie ortodocși în Zanzibar, cu atât mai puțin o versiune sinodală a Bibliei în Zanzibar. Ți-am dar acele versiuni ortodoxe ca să-ți demonstrez că se poate traduce Biblia pentru ortodocși și fără a adăuga ceva în plus.
N-ai înțeles nimic pentru că nu știi ori nu vrei să folosești instrumentele "
disponibile oricui online".
Citat:
Faptul ca exista sau nu termenul "trup" in versetul 23, schimba cu ceva conceptia ortodoxa a sarbilor, bulgarilor, ucrainienilor? Tu crezi ca nemurirea sufletului sta intr-un cuvant iar lipsa lui ar conduce automat la o conceptie opusa?
|
Dacă ar fi acesta singurul exemplu de ciopârțire a textului sacru... Din nefericire mai sunt și altele. Și din nefericire mai există și diavolul care din grădina Edenului încă aruncă valuri de învățătură eretică cu "nemurirea sufletului" asupra pământenilor.
Citat:
Nu imi explic deloc ce inteleg adventistii din cuvintele lui Hristos "cel ce mananca Trupul Meu RAMANE in Mine si Eu RAMAN intru el" .
RAMANE -inseamna traieste, e viu "contaminand" de Viata sufletul unui asemnea om. (dar iar o sa zici ca-s offtopic).
|
Îți dau un singur exemplu foarte concludent: Iuda Iscarioteanul a "mancat" și uite că
l-a luat dracu' - ca să mă exprim mai pe românește...