View Single Post
Vechi 10.08.2011, 10:42:03
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cred că cei care decid - patriarhul și sinodul - sunt mai înțelepți decât mine, și atunci subscriu.
Aici sunt de acord.
Citat:
Înțeleg supărarea necredincioșilor că trebuie să dea bani, și cred că nimeni nu ar trebui să contribuie forțat.
Nu da nici un necredincios nici un ban pentru catedrala. Banii sunt dati de institutii ale statului, care au menirea printre altele de mentinere a statului in forma lui integrala. Se numeste delegare de responsabilitati. Statul poate decide sa investeasca in pasajul Baneasa. Eu as prefera mai multe parcuri dar daca ei considera mai important acel obiectiv eu ma supun. La fel e si cu alocarea banilor catre alte destinatii.
Citat:
In concluzie, cred că ar fi fost mai bine ca banii să fie luați prin credite.
Probabil nu intelegi ce inseamna credit. Plus ca Biblia nu priveste cu ochi buni dobanda.

Citat:
Pe de altă parte, faptul că medicii sau profesorii sunt prost plătiți nu e din cauză că li se dau și preoților salarii. Chiar dacă ți se pare că ei reprezintă o tagmă cu totul inutilă, ba chiar dăunătoare, Biserica a fost inițiatoarea tuturor instituțiilor culturale și de sănătate din societate. Iar dacă ar dispărea, cred că am pieri prin implozie; morală. Decăderea și, prin urmare, lipsa de sens a vieții pe care o trăim e imensă. Biserica, credința în Dumnezeu, e singura care poate aduce sens în lume.

Da, e, adevărat, are și ea bolile ei spiritual-morale; sau bolnavii ei, mai bine zis, chiar între cei care ar trebui să o slujească. Ea trebuie să se vindece și să vindece în același timp. Nu e ușor.
Perfect de acord.