urzicuta: inchinandu-m INDELUNG la icoanele imparatesti..incerc sa ma indepartez de acele forme de falsa evlavie
La multi am citit despre falsa evlavie. Cum ne dam seama de asta la altii? Evlavia isi are locul in suflet, in inima. Cum putem aprecia din afara ca se fac doar gesturi lipsite de evlavie? Indraznesc sa intreb, caci nu-mi dau seama cum iti poti da seama de asa ceva. Nu se stie ce rugaminti face omul in timp ce face inchinaciuni, ce probleme mari ii macina viata, ce sperante sunt legate de interventia divina. Am avut parte sa vad oameni atat de evlaviosi de cate ori am mers la biserica, incat mai degraba am realizat lipsa evlaviei la mine. Poate ca Dumnezeu ni-i arata si ne spune: "Uite, asa sa faci si tu". Eu asa am perceput cele vazute de mine.
Urzicuta, nu a fost o critica, ci o intrebare la care astept raspuns, daca se poate.
Dar revenind la topic : Mie imi place Canonul Sf. Andrei Criteanu, pe care nu am reusit inca sa-l inregistrez in totalitate, pe net fiind doar 2 cantari, dealtfel absolut minunate.
|