Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
fratilor, ceea ce v-am cerut eu este sa nu va mai indreptatiti in a-i condamna pe bogati la iad, numai pentru ca sunt bogati. si, oricum, nu a voastra va fi Judecata, ci a lui Hristos, care sigur nu vede lucrurile atat de simplist.
|
Mirela, nu omul condamna pe alti oameni la iad. Era mai degraba un apel la cei bogati de a medita asupra banilor: oare ii folosesc cum trebuie, oare sunt manevrati de bani si pentru bani sunt in stare sa faca cine stie ce, oare dau milostenie, sau trec cu vederea pe cei care sunt saraci, etc. Intrebari pe care ar trebui sa ni le punem cu totii, caci nici unul dintre noi nu a depus votul saraciei. nici un bogat nu ajunge automat in iad, asa cum nici un sarac nu e sigur de locul lui in rai, caci cine stie din ce motive e el sarac; poate din lene, lipsa de curaj, etc.
Am auzit de o firma in SUA, care tot profitul il investeste in "oraselul" costruit pentru salariati cu toate facilitatile necesare, incat odata angajat la firma, nimeni nu mai vrea sa plece. Oare acest om bogat va ajunge si el in iad, doar pentru ca are succes si bani? sau va ajunge in rai ca si-a folosit banii cu folos?