Citat:
În prealabil postat de moldoveanu
Ti-ai pus in semnatura un citat al unui dintre prigonitorii inversunati ai crestinismului, cineva care a torturat si omorat foarte multi oameni doar pentru ca erau de alta credinta. Cineva de o brutalitate si diabolicitate greu de imaginat. Si totusi citatul se vrea a fi despre virtute! Care virtute? De multe ori cand vezi oameni din astia purtati de diavol stai si te intrebi: voi chiar nu vedeti ca sunteti bolnavi? Sau boala este ceva dorit si bun in lumea voastra?
Cu adevarat: diavolul perverteste mintile unora intr-un mod aproape greu de crezut sau imaginat!
|
De ce prigonesti pe altul? Adu-ti aminte ce a spus Sfantul Ioan Gura de Aur!
"Creștinilor însă, mai mult decât tuturor oamenilor, le este interzis să îndrepteze cu de-a sila poticnirile păcătoșilor... oamenii trebuie făcuți mai buni nu prin folosirea forței, ci convingându-i. Nu avem nici autoritatea, dată nouă de lege, de a îi împiedica pe păcătoși, nici n-am ști, dacă am avea-o, cum să o folosim; căci Dumnezeu dăruiește cunună celor care se opresc de la rău nu prin forță, ci din alegerea proprie".
Mai mult, in legatura cu aceasta Catedrala,daca Domnul va binecuvanta sa fie facuta, va fi facuta, daca nu, nu. De ce ne certam pentru ceva ce nu pana la urma nu e in puterea noastra? Se poate ridica tot globul, daca Domnul nostru Hristos voieste sa fie facuta atunci va fi facuta.
Tot de la Sfantul Ioan Gura de Aur,
"Chiar de-am fi făcut o mie de fapte foarte virtuoase, încredințarea noastră că vom fi auziți de Domnul să se întemeieze pe încrederea în mila lui Dumnezeu și în iubirea Lui pentru noi. Chiar dacă suntem desăvârșiți în virtute, vom fi mântuiți doar din mila Domnului."