Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
“Orice DUHOVNIC – indiferent de bogăția, sărăcia, cultura mai puțină sau sărăcia morală – este reprezentantul lui Dumnezeu, trimisul lui Dumnezeu și credincioșii n-au nici un motiv de a-l ocoli. Darul acesta, al preoției, e darul lui Dumnezeu și e în funcție de Dumnezeu (atârnă de Dumnezeu), el nu e în atărnare de omul pe care-L reprezintă pe Dumnezeu. Nu de la tine se cer calitățile preotului; de la tine se cere căința din inimă și voința de te îndrepta.
Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!!
Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită."
|
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++
Ovidiu Intru totul deacord ca pe acestia Ii meritam, PIna aici ai dreptate, Insa nu tu sau eu am trimis pe nimeni la aceasta Slujba si nu este nimeni obligat sa ia crucea si sa urmeze Lui Hrisotos.
Omul care a ajuns la convingerea sa se faca preot trebuie sa stie ca la aceasta cruce nu este usor si ca mare sarcina Isi asuma .
CInd se duce sa se Inscrie la scoala cred ca Inainte acel om a stat bine si sa gandit ce face mai ales astazi cInd sunt atItia care nu au posturi.
Nu cred ca cineva garanteaza ca dupa terminarea scoli o sa aiba o parohie cu oameni cu dare da mIna si care o sa fie saritori la toate cele ce se fac Intro parohie.
Iara daca acestia sunt Parinti duhovnicesti care Ii meritam si tu spui ca asa iam crescut noi si daca dorim sa avem Parinti Duhovnicesti buni autnci sai nastem eu as spune ca acest lucru se poate spune si Invers si mai presus de toate mare parte din vina o au si uni dintre Parinti . de ce? pentru ca nu stiu sa atraga spre ei pe pastoriti lor.
Eu cu urechile mele am ascultat ce mea zis mie cineva ca pt. dumnealui este acest post de parinte un servici ca si pt mine soferia sau or ce alt servici, atunci sa am iertare nu cred ca numai noi cei prosti suntem de vina sa fim seriosi fiecare parte are vina ei si vom da socoteala fiecare la timpul nostru.
Slavit sa fie Domnul In veacul veacului amin amin amin