Stati putin.
Sa inteleg ca daca am fi fost casatoriti si se intamplau toate astea, nu ati fi fost de acord cu divortul?
Ar fi fost "mai ok" ca el sa-si permita toate astea?
Ar fi fost obligatia mea fata de sot mai presus decat cea fata de Dumnezeu ? (in conditiile in care el ar fi fost tot impotriva lui Dumnezeu)
Eu, una, nu cred. Ba din contra cred ca daca as fi fost casatorita, ar fi trebuit sa am mai multe drepturi, cel putin egale cu ale lui.
Iar in ce priveste cununia, nu stiu ce sa zic, dar parerea mea e ca de multe ori este fortata, cei care o fac nici macar nu stiu ce implicatii are si chiar daca stiu nu si le asuma, situatie in care nici macar Dumnezeu nu poate (si nici nu cred ca vrea neaparat) sa o tina legata "cu sila".
Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, ceea ce pentru unii e bine, pentru unii e rau. Deci, ca atare avem libertatea sa facem alegeri, multe dintre ele gresite. Si multi dintre noi atunci ne suparam si zicem "ce ne-ai facut, Doamne? Ti-ai batut joc de noi?" . Dar de fapt noi suntem cei care am gresit.
Alte ori zicem "Doamne, faca-se voia Ta" (= fa sa-mi fie bine, fa ce crezi ca e mai bine pentru mine). Si in atare situatie, e posibil ca ce vrem noi (ce credem ca e mai bine pentru noi) sa nu coincida cu ce vrea El (sau ce crede El ca e mai bine pentru noi); si iar nu intelegem si ne suparam ca "nu ni l-a dat pe gigel sau pe costel", sau ca ne-am rugat pentru o relatie sa mearga si ea pana la urma nu a mers, s-a stricat de tot.
Ma rog, poate asta ar trebui sa fac si eu. cum spuneam, e mai usor sa-ti dai cu parerea decat sa pui in pratica.
Toate cele bune!
|