Citat:
În prealabil postat de anita
Toti care tin post pt.Hristos (...) sunt in har.
|
Teribilă înșelare ! Harul (aici mă refer la Harul Sfințitor și nu la harurile lucrătoare) nu vine prin nici o faptă a omului. Nici prin post, nici prin rugăciune. Nici prin pomană. Nici ajutând oricâte bătrânici să treacă strada. Nici mergând la 7 biserici și sărutând 77 de icoane, nici chiar învățând Psaltirea pe de rost. Odată pierdut prin păcatul de moarte, nu există nicio altă cale de a reintra în stare de grație decât Sfintele Taine. Dintre Sfintele Taine, numai Botezul și Spovada pot fi făcute celor căzuți, de aceea le mai numim și "Sacramentele pentru cei morți". Dar cât de greu este să ne spovedim cum trebuie ! Iată că mai ușor ne este să mâncăm fasole 40 de zile, decât să cădem la Cristos și să-i spunem: "Părinte, am păcătuit ! Sufletul meu este mort și numai Tu îl poți învia ! Toarnă, te rog, asupra biet sufletului meu din uleiul Tău și din vinul Tău !". Numai așa El ne va răspunde: "mergi în pace. Să nu mai păcătuiești !"
Citat:
Deci chiar in curvie traind o persoana ,daca tine post ,deci nu il nesocoteste pe Dumnezeu ,sansele de a lasa pacatul sunt mai mari.
|
Păcatul trebuie lăsat atunci. Pe loc. Imediat ce auzim vocea lui Dumnezeu care ne întreabă: "Ce ai făcut ?" El pe toți ne cheamă să ne luăm crucea noastră și să-I urmăm Lui. Ca să crească în noi, trebuie ca noi să murim păcatului. Nu se poate cu jumătăți de măsură. Nu se poate cu negociere. "Trăiesc în curvie, Doamne, dar ia uite ce postitor sunt !" Curvia, ca orice păcat, înseamnă să ne batem joc de Cristos. În aceste condiții, să nu ne amăgim cu postul sau alte forme de jertfă. El milă voiește, iar nu jertfă.