View Single Post
Vechi 11.08.2011, 20:18:26
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Un catolic face cateheza ortodocsilor. :)

Un punct de vedere ortodox (similar cu ceea ce sustine Mihnea Dragomir) il gasim la Sf. Serafim de Sarov:
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...mnului-ori-nu/

Si parintele Rafail Noica:
“Cata vreme nevointa noastra nu dobandeste un rezultat, macar un rezultat oarecare, ne nevoim eretic. Si aici, ar trebui sa definesc erezie si ortodoxie, dar deocamdata ma tin la pocainta. Ce inseamna ca ne nevoim eretic? Nelucrator, poftim! Cati nu s-au spovedit [spunand] ca cer pocainta si lacrimi lui Dumnezeu si nu vin. „Am o inima impietrita!” Si, incep sa vad sau sa intrevad ca nevointa noastra e gresita. Dumnezeu ne cheama hăis si noi tragem cea si ne miram de ce nu ne putem nevoi, de ce nu primim vreun rezultat: suntem eretici. Noi, ortodocsii, astazi traim eretic. La nivel faptic de cele mai multe ori traim eretic fiindca si intelegem eretic! Cuvintele sunt corecte, formulele sunt corecte dar intelegerea este total aiurea (…).
Ca sa va raspund la amandoi, eu cred ca toti incercam sa contrabalansam faptele rele pe care le-am facut cu fapte bune.
Daca duminica de exemplu sau de Sfanta Marie suntem de garda la spital (presupunand ca ajutam oameni si salvam vieti, nu ca alergam asistentele sau ne barfim colegii sau "sictirim" pacientii), doar n-o sa ne pedepseasca Dumnezeu ca nu suntem la biserica?
Daca un mare doctor, chirurg sau mai stiu eu ce savant care lumineaza omenirea si face bine inaintea Domnului, e homosexual, de exemplu, credeti ca n-o sa se mantuiasca?
(Apropo, parca Leonardo da Vinci se spunea ca a fost homosexual, daca nu ma insel)
Nu stiu sincer in momentul asta ce sa zic, care dintre noi este mai eretic/a..,
Reply With Quote