View Single Post
Vechi 11.08.2011, 20:48:10
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data īnregistrćrii: 09.09.2008
Locažie: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
1. La care dogme te referi?
2. Ce importanta are / īn ce masura si īn ce fel este relevant numarul de ortodocsi care stiu īn ce an (secol) a aparut postul Adormirii Maicii Domnului?

Īmi pare ca te-ai īmpotmolit īnainte de a cunoaste Ortodoxia, care nu se reduce doar la dogme. Dar chiar de-am face o comparatie doar la nivel dogmatic, tot s-ar vedea modificarile, inovatiile aduse de BC, adica deviatiile de la Adevar.
Nu cumva esti de parere ca ai fi gasit acolo (īn BC) Adevarul īntreg?!
De crezi acest lucru, ai fost īnselata de ... nici nu vreau sa zic de cine.
Ori am īnteles eu gresit cānd zici ca la catolici nu era asa cum fusesesi tu īnvatata de ortodocsi. Adica ce anume nu era asa si ce te īnvatasera ortodocsii? De fapt, nu stiu la ce fel de ortodocsi te referi aici. Este vorba de Sfintii Parinti, de preoti, de duhovnici, de calugari, de traitori, de ortodocsi cu numele etc. ?
Ispite avem cu totii, de tot felul. Unii Īl cauta pe Dumnezeu īn cu totul alte credinte si ajung īn tabara adversa. Dar chiar si īn crestinism sunt capcane de tot felul, īn care se poate cadea usor, daca nu se tine seama de o realitate: nu orice secta care se autodenumeste "crestina" este ceea ce afirma si poate chiar crede ea ca ar fi.

Īnainte de a īncheia, as vrea sa-ti mai spun vreo doua, trei lucruri:

Daca ai primit Botezul ortodox este mare pacat sa parasesti Biserica Ortodoxa.
A īntoarce spatele Bisericii lui Hristos īnseamna grabirea sfīrsitului. Pr Arsenie Boca - si nu numai el - spunea urmatoarele: Dumnezeu ne va mai rabda īnca atāta timp cāt se va mai tine Sf Liturghie (citat din memorie). Participarea la Sfīnta Liturghie īnseamna si a ramāne īn comuniune cu Hristos. Cānd nu va mai fi Liturghie, atunci va veni sfīrsitul cel īntunecat, din care, la capatul a 3 ani si 1/2, ne va scoate Mīntuitorul. Īntrebarea este: Cāti dintre noi se simt pregatiti pentru a face fata sfīrsitului acestei lumi, cu tot ce presupune el, dar mai ales, cāti sunt siguri ca vor trece cu bine examenul Judecatii generale ? Cum crezi ca ne-am putea pregati altfel, daca nu īn sānul Bisericii ? Aceasta īntrebare este valabila īn aceeasi masura si pentru pregatirea sfīrsitului fiecaruia dintre noi.
Ce reprezinta pentru tine Sfintele Taine: Botezul, Taina Mirului (Mirungerea), Pocainta, Euharistia, Hirotonia, Casatoria, Maslul ?
Nu trebuie sa-mi raspunzi mie la aceste īntrebari, dar cred ca ti-ar fi de folos sa ti le pui si sa cauti raspunsul, nu neaparat pe forum. Īn fond, este vorba de mīnture si nu de ceva mai mic.

Doamne, ajuta !
Probabil ca trebuie sa recitesti proorocirile VT referitoare la zilele din urma (ale Judecatii) si la sfirsitul timpului -inteles duhovniceste si nu omenenste.
Ca sa intelegi ca in urma Judecatii nu vine sfirsitul acestei lumi ci doar alte sfirsituri iar ele sint mai multe. Lumea va continua, va supravietui o treime din populatia globului -treime care va fi albita si lamurita si va mosteni pamintul si binecuvintarile si calauzirea. Va trai vremurile fericite promise pe pamint dupa sf. necazurilor Judecatii. Caci va incepe imparatia sfintilor pe pamint. Domnul insusi va imparati pe tot pamintul si a fi un singur Domn si un singur Nume -adica o singura religie iar popoarele care nu se vor converti nu vor mai primi ploaie pina nu o vor face. (Zaharia)

iar cei 3 ani si jumatate au legatura doar cu perioada de grea restriste materiala care va incepe odata cu cele 3 zile ale urgiei.
In rest sint si alte perioade de 3,5 unitati de timp- care pot fi luni sau saptamini, sau alte perioade, nu neaparat ani. De ex comunismul ateu in URSS a durat 3,5 x 20 de ani=70 ani asa cum fusese profetit pe la inceputul secolului trecut de un sfint rus.
Intervalul de 3,5 vremi apare in proorocirea lui Daniel insa nu scrie ca sint ani. Iar salvatorul conform profetei nu este cel asemenea Fiului Omului (caruia ii va fi data imparatia pamintului) ci salvatorul este Cel vechi de zile care va veni si in fata caruia va fi adus pasind cel asemenea Fiului Omului atunci cind va veni pe norii cerului.(Daniel 7)

O profetie calugareasca spune ca sfirsitul timpului va dura o vreme, doua vremi si inca o jumatate de vreme.
Deci faptul ca se vb de un interval inseamna ca lucrurile decurg in etape succesive si ca intre diferitele momente ale Judecatii sint anumite perioade de timp.