nu dispera...
draga morgoth
Nu dispera. Intr-adevar din cele ce spui pare ca suferi de o depresie. Te rog tine minte ca este o boala, la fel ca orice boala fizica (dar mult mai rea), insa care se vindeca IN INTREGIME. Vei putea sa fii fericit si tihnit si aceasta depresie iti va parea un vis urat! DAr nu dispera, In special nu recurge la vreun gest necugetat, intelege ca va fi mai bine (chiar daca nu iti vine sa crezi acum).
Primul meu sfat, ca mirean nepriceput, ar fi sa te duci la un medic bun. In ziua de azi, din cauza vietii asa cum o traim, foarte multi oameni se imbolnavesc de depresie. Antidepresivele usoare ajuta. Cel mai mult ajuta sa ai sprijin in familie, prieteni, cineva cu care sa povestesti si sa te inteleaga, sa te incurajeze ca ai sa treci de asta. DAr mdicamentele de asemenea te ajuta sa "iesi" un pic din aceasta stare. Nu imediat, dureaza cel putin o luna ca sa simti cat de cat o imbunatatire. Insa dupa aceasta va fi tot mai bine.
FA efort fizic sistematic. Alearga, inoata, cu bicicleta, urca pe munte. Munceste - la sapa, la fan, daca ai o gradina, flori, orice. Petrece timp afara la soare, in gradina, fii activ. Si asta ajuta.
Am lasat la urma un lucru nespus de important. Daca i un duhovnic care sa te inteleaga si sa te ajute, cred ca este nepretuit. Ai nevoie de sprijin mai mult ca nicioadata. deschide-ti sufletul unui preot.
NU dispera. Incetul cu incetul, vei iesi din aceasta stare si vei fi fericit din nou. Aceasta boala iti fura sperantele si asta este cel mai greu. Dar ca om care am trecut prin asa ceva, te rog mult crede-ma ca va fi bine.
Tine minte ca nu esti singur. Dumnezeu ne da greutati dar noi alegem cum sa trecem peste ele. Trebuie sa avem curaj, chiar daca este foarte greu. Isus si Maica Domnului sa te ajute! Ne vom ruga pentru tine.
|