Citat:
În prealabil postat de the_Listener
2, nu amice. CINE BINECUVINTEAZA ? asadar TU NU POTI BINECUVINTA , ca altfel ai fi preot .... daca bucatele sunt binecuvintate SI DATE de catre preot ( un aspect pe care vad ca nu il respecti ) atunci discutam altfel ... dar si acolo poti sa il blochezi cu ŽŽ carnea a fost interzisa , dar iisus a mincat ŽŽŽ.... uite un concurs cu titlul ŽŽ cel mai destept ortodoxŽŽ ..... intrebare ... CUM SE POATE EXPLICA INTERZICEREA CARNII , DESI IISUS A MINCAT ? hai sa va vad acum .... si ca sa va si ajut AM DAT DEJA INDICIU in postarile mele INAINTE SA se puna INTREBAREA .... ha ha ha
participi la concurs ? 
|
În lipsa preotului, mireanul se roagă și Dumnezeu sfințește mîncarea dacă respectivul credincios are credință că Dumnezeu sfințește mîncarea. Eu am credința asta.
Păi nu tu ai scris mai sus că Domnul ne-a îngăduit să mîncăm carne? Nu e o poruncă, e o derogare de la îndemnul pe care l-a făcut omului să mănînce vegetale. Iar în repetate rînduri Hristos a mîncat pește împreună cu ucenicii și cu cele cîteva mii de oameni care-L ascultau, indiferent ce crezi matale despre asta. Scrie negru pe alb și ce rost are să-ți mai scriu încă o dată acele versete pe care ți le-am dat eu și ceilalți colegi de pe forum?
PS1: Eu m-am hotărît să nu mai mănînc carne și nici pește, dar asta e hotărîrea mea particulară. Nu înseamnă implicit că toți trebuie să facă la fel ca mine și că trebuie să mă pun contra întregii Ortodoxii, care dezleagă la proteine animale aproximativ jumătate de an - vezi calendarul.
Citat:
În prealabil postat de the_Listener
3. nu amice ... iisus si pesti anii 2011 NICI O LEGATURA ..... CIND A FOST IISUS PE CORABIILE pescarilor ????? 
multa iubire
|
Nu au?! Dar de unde vine mîncarea pe care o mîncăm cu toții, nu de la Dumnezeu? Ai creat tu peștii, legumele, fructele și cerealele cumva?
Dacă nu a fost Iisus pe corăbiile alea înseamnă că peștii nu erau
ai Lui și de la El?
PS2: Încearcă să scrii astfel încît să nu ne fie greu să te urmărim: cu majuscule, fără prea multe puncte-puncte, fără atîția muțunoi care mor de rîs, cînd scrii Iisus folosește literă mare la început din respect pentru Creatorul tău șamd. Nu-ți cer să comuți pe tastatura românească, doar un minim de decență dacă tot te afli într-un spațiu public care se vrea pe deasupra creștin și ortodox. Ca să fie și mai multă iubire prin respectul pe care ar trebui să ni-l arăți.
Doamne ajută!