View Single Post
Vechi 12.08.2011, 11:32:47
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
În lipsa preotului, mireanul se roagă și Dumnezeu sfințește mîncarea dacă respectivul credincios are credință că Dumnezeu sfințește mîncarea. Eu am credința asta.

Păi nu tu ai scris mai sus că Domnul ne-a îngăduit să mîncăm carne? Nu e o poruncă, e o derogare de la îndemnul pe care l-a făcut omului să mănînce vegetale. Iar în repetate rînduri Hristos a mîncat pește împreună cu ucenicii și cu cele cîteva mii de oameni care-L ascultau, indiferent ce crezi matale despre asta. Scrie negru pe alb și ce rost are să-ți mai scriu încă o dată acele versete pe care ți le-am dat eu și ceilalți colegi de pe forum?

PS1: Eu m-am hotărît să nu mai mănînc carne și nici pește, dar asta e hotărîrea mea particulară. Nu înseamnă implicit că toți trebuie să facă la fel ca mine și că trebuie să mă pun contra întregii Ortodoxii, care dezleagă la proteine animale aproximativ jumătate de an - vezi calendarul.
!
nu amice DIN FAPTUL CA OMUL INCALCA ce a spus Dumnezeu SI din IUBIREA LUI MARE , omul POATE sa manince DAR NU II E DE FOLOS .....asadar sa nu mai aud replici de genul '' eu maninc carne pentru ca iisus a mincat peste '' ... si acum ia sa vedem VERSETE UNDE IISUS A MINCAT CARNE , lapte , brinza , oua ? ca nu ai raspuns .... hai ca daca tot il aduce in discutie , sa mergem pina la capat

pestele oferit DE IISUS PRIN MINUNE cA si HRANA , nu are nimic de a face cu pestele de care vorbiti voi ... CA DE AIA E MINUNE .... acum intelegi ?
multa iubire

Citat:
Nu au?! Dar de unde vine mîncarea pe care o mîncăm cu toții, nu de la Dumnezeu? Ai creat tu peștii, legumele, fructele și cerealele cumva?

Dacă nu a fost Iisus pe corăbiile alea înseamnă că peștii nu erau ai Lui și de la El?
!
sa inteleg ca si E/URILE , SI ANIMaLELE CU HORMONI DE CRESTERE IN ELE , etc etc etc de la Dumnezeu vin? FA DIFERENTA intre ce DA DUMNEZEU si ce STRICA OMUL si maninca ..... poti ?
sau tu il jignesti pe Dumnezeu , IAR EU NU IMI PERMIT ASTA ..... asadar nu profanati ce face Dumnezeu , ca e fffffffffffff grav ......
multa iubire

Citat:

PS2: Încearcă să scrii astfel încît să nu ne fie greu să te urmărim: cu majuscule, fără prea multe puncte-puncte, fără atîția muțunoi care mor de rîs, cînd scrii Iisus folosește literă mare la început din respect pentru Creatorul tău șamd. Nu-ți cer să comuți pe tastatura românească, doar un minim de decență dacă tot te afli într-un spațiu public care se vrea pe deasupra creștin și ortodox. Ca să fie și mai multă iubire prin respectul pe care ar trebui să ni-l arăți.

Doamne ajută!
litera mare de la IISUS nu are legatura cu a il respecta .... respectul pleaca din cu totul alta parte ...
multa iubire
Reply With Quote