Eu sunt Calea, Adevarul si Viata
Cine este mincinosul daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul ? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal; cine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal. "Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.
ORICE DUH care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, ESTE DE LA Dumnezeu.
Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume."
"Copiii mei, acestea vi le scriu, ca sa nu pacatuiti, si daca va pacatui cineva, avem mijlocitor catre Tatal, pe Iisus Hristos cel drept.
El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, dar nu numai pentru pacatele noastre, ci si pentru ale lumii intregi.
Ati auzit ca s-a zis: “Sa iubesti pe aproapele si sa urasti pe vrajmasul tau."
Iar Eu zic voua: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvintati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc,
[b] Ca sa fiti fiii Tatalui vostru Celui din ceruri, ca El face sa rasara soarele si peste cei rai si peste cei buni si trimite ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Caci daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea? Au nu fac si vamesii acelasi lucru?
Si daca imbratisati numai pe fratii ce faceti mai mult? Au nu fac si neamurile acelasi lucru?
Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este.
"Fiii mei, sa nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta si cu adevarul.
In aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre.
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.
Cine este mincinosul , daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul ? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
ORICE DUH care marturiseste ca Iisus Hristos a venit in trup, ESTE DE LA Dumnezeu.
Si orice duh, care nu marturiseste pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care ati auzit ca vine si acum este chiar in lume."
Stim ca oricine e nascut din Dumnezeu nu pacatuieste; ci cel ce s-a nascut din Dumnezeu se pazeste pe sine, si cel rau nu se atinge de el.
Ultima fraza subliniata este pentru un anumit user, stie el care.
" Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este iubire."
sa nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta si cu adevarul.
In aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre,
Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.
Caci daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea? Au nu fac si vamesii acelasi lucru?
...
Fiti, dar, voi desavarsiti, precum Tatal vostru Cel ceresc desavarsit este.
Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.
Si noi am cunoscut si am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are catre noi. Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el.
sa nu iubim cu vorba, numai din gura, ci cu fapta si cu [u] adevarul.
In aceasta vom cunoaste ca suntem din adevar si in fata lui Dumnezeu vom afla odihna inimii noastre.
Cine este MINCINOSUL daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul ? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.
Toti crestinii marturisesc ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, si niciunul nu-l tagaduieste pe Iisus. Mincinosul este cel care tagaduieste ca Iisus este Hristosul. Cine insa il marturiseste pe Iisus umbla in Adevar si lumina pentru ca Dumnezeu ramane intru el si el intru Dumnezeu, iar cine Il tagaduieste pe Hristos, umbla in minciuna si intuneric, pe caile antihristului. Numai cine are Duh Sfant il poate recunoaste pe Domnul ca fiind Fiul lui Dumnezeu. Prin Duhul Sfant Dumnezeu Tatal ii invata pe oameni si ii atrage la Hristos. Nimeni nu il poate cunoaste pe Domnul daca nu a fost atras la El de catre Tatal prin Duhul Sau Sfant. Restul sunt prejudecati umane, sa creada oamenii ca au ei vreo putere sa vorbeasca inimilor. Doar Tatal le poate vorbi prin Duhul Sau Sfant, doar El le cunoaste pe fiecare in parte si stie cum sa o atraga pe fiecare la Fiul Sau. Iar cei care accepta, raman in Dumnezeu si Dumnezeu in ei. Iar a marturisi pe Hristos inseamna a-L imita in fapte, a merge pe Caile Sale, adica a iubi. Marturisirea nu inseamna a face declaratii de iubire si credinta (ortodoxa sau alta) din vorbe, ci marturisirea inseamna a urma exemplul de iubire desavarsita in fapte al Domnului, iubire ceruta noua tuturor de catre Dumnezeu Tatal.
Numai bine!
Last edited by Adriana3; 13.08.2011 at 03:21:34.
|