View Single Post
Vechi 13.08.2011, 13:07:25
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit Marturisirea lui Iius ca Fiu al lui Dumnezeu, cele 10 porunci

"Și a venit de cealaltă parte a mării în ținutul Gadarenilor. .Iar după ce a ieșit din corabie, îndată L-a întâmpinat, din morminte, un om cu duh necurat,.Care își avea locuința în morminte, și nimeni nu putea să-l lege nici măcar în lanțuri, .Pentru că de multe ori fiind legat în obezi și lanțuri, el rupea lanțurile, și obezile le sfărâma, și nimeni nu putea să-l potolească; Și neîncetat noaptea și ziua era prin morminte și prin munți, strigând și tăindu-se cu pietre. Iar văzându-L de departe pe Iisus, a alergat și s-a închinat Lui. Și strigând cu glas puternic, a zis: Ce ai cu mine, Iisuse, Fiule al lui Dumnezeu Celui Preaînalt? Te jur pe Dumnezeu să nu mă chinuiești. Căci îi zicea: Ieși duh necurat din omul acesta. .Și l-a întrebat: Care îți este numele? Și I-a răspuns: Legiune este numele meu, căci suntem mulți. Și Îl rugau mult să nu-i trimită afară din acel ținut. 11.Iar acolo, lângă munte, era o turmă mare de porci, care păștea. .Și L-au rugat, zicând: Trimite-ne pe noi în porci, ca să intrăm în ei. Și El le-a dat voie. Atunci, ieșind, duhurile necurate au intrat în porci și turma s-a aruncat de pe țărmul înalt, în mare. Și erau ca la două mii și s-au înecat în mare.

Cine marturiseste ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el in Dumnezeu.

Iata ca duhul necurat L-a "marturisit" pe Iisus ca Fiul al lui Dumnezeu. Asta inseamna ca Dumnezeu a ramas in el si el in Dumnezeu? Sau inseamna ca minte Biblia? Sau inseamna doar ca unii se ratacesc rau de tot cu Biblia in maini pentru simplul fapt ca nu stiu ce inseamna cuvantul "a marturisi"? Nu stiu ce inseamna cuvintele "prooroci mincinosi" si asa mai departe?

A-L marturisi pe Hristos nu inseamna a face raul in viata noastra si a zice din buze "Iisuse Fiule al lui Dumnezeu" atunci cand Dumnezeu ne strange cu usa, pentru a ne intoarce la cele rele imediat dupa aceea, acestia dimpotriva, sunt proorocii mincinosi care il au toata ziua pe buze pe Iisus si fac si minuni mari in numele Lui, dar prin fapte arata ca de fapt slujesc diavolului. A-L marturisi pe Iisus inseamna a spune in cuvinte Iisus este Fiul lui Dumnezeu dar mai ales a lucra in fapte poruncile Lui. De aceea nu numai toti crestinii (si crestin este doar cel care il urmeaza pe Hristos in fapte, crestin=discipol al lui Cristos), deci nu numai toti crestinii il marturisesc pe Hristos, dar si toti cei care inca nu cunosc numele lui Iisus insa din firea lor fac poruncile lui Iisus.

Deci exista doua categorii de oameni si duhuri:
- unii care il marturisesc pe Domnul Hristos in vorba si fapta - toti acestia sunt de la Dumnezeu asa cum zice Ap. Ioan care nu minte
- si unii care il neaga pe Hristos fie in vorbe spunand ca Iisus nu ar fi Fiul lui Dumnezeu, fie in fapte facand faptele satanei in loc sa faca faptele Domnului. Toti acestia sunt antihristii.

" Si intru aceasta stim ca L-am cunoscut, daca pazim poruncile Lui . Cel ce zice: L-am cunoscut, dar poruncile Lui nu le pazeste, mincinos este si intru el adevarul nu se afla. "

Ca atare trebuie stiut bine care sunt faptele cerute de Domnul si acelea trebuie facute. Deci sa vedem, ce ne porunceste Domnul sa facem?

"Și când ieșea El în drum, alergând la El unul și îngenunchind înaintea Lui, Îl întreba: Învățătorule bun, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică? [b] Iisus i-a răspuns [b/]: De ce-Mi zici bun? Nimeni nu este bun decât unul Dumnezeu. .Știi poruncile: Să nu ucizi , să nu săvârșești adulter , să nu furi , să nu mărturisești strâmb , să nu înșeli pe nimeni , cinstește pe tatăl tău și pe mama ta. Iar el I-a zis: Învățătorule, acestea toate le-am păzit din tinerețile mele"

De aici unii au tras concluzia ca toate nu se refera la toate poruncile decalogului ci doar la cele enumerate. Tipic interpretarilor scoase din context, interpretarilor "verset dupa verset" in loc sa interpreteze Cuvantul si Opera Domnului in integralitatea ei. Deci sa vedem mai departe, ce lipseste din enumerarea de mai sus? Lipseste porunca iubirii de Dumnezeu, primele porunci ale Decalogului. Sa insemne asta ca Domnul ne-a cerut sa renuntam la iubirea de Dumnezeu, si tot ce avem acum de facut este sa respectam insiruirea de mai sus si gata, ne-am achitat de treaba? Nici poveste, caci iata ce zice Domnul:

"Unul dintre ei, invatator de Lege, ispitindu-L pe Iisus, L-a intrebat: Invatatorule, care porunca este mai mare in Lege? El i-a raspuns: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este marea si intaia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si proorocii..

Pai se contrazice Domnul? La unul i-a dat o insiruire de 6 porunci si la altul doar doua, si nici macar doua din cele 6 ci cu totul altceva? Nicidecum, numai cei care interpreteaza litera Cuvantului si nu Duhul Cuvantului pot interpreta asa. Ci Domnul arata ca singura Lege data noua de Dumnezeu este exact Decalogul care contine in prima parte poruncile de iubire fata de Dumnezeu si in a doua parte poruncile de iubire fata de aproapele. Iar aceasta a doua parte incepe exact cu cinstirea parintilor, care fac legatura intre Dumnezeu si noi. Aceasta Lege data noua a implinit-o si Domnul la sange, insa nu la litera legii asa cum faceau evreii, ci in duhul legii asa cum cere Dumnezeu Tatal, pentru ca Dumnezeu Tatal este un Duh de iubire, ca atare doar cine indeplineste Legea in acest Duh de iubire ramane in El si El ramane in om. Domnul nu a venit sa strice Legea decalogului scrisa de Dumnezeu pe piatra ci dimpotriva, este TOATA legea data noua si pe care El a implinit-o la sange tocmai pentru a ne arata si noua cum anume trebuie facut pentru a o implini. De aceea noi suntem discipoli. Ca atare, crestini cu Duh de Adevar sunt doar cei care il marturisesc pe Hristos, asta insemnand cei care prin fapte il imita pe Hristos. Si ca atare orice Duh care il marturiseste astfel pe Hristos este de la Dumnezeu, cine insa il tagaduieste este de la cel rau, este antihristul. Si multi antihristi s-au aratat inca de pe vremea apostolilor, negandu-L pe Domnul sau schimband Legea lasata de El, adica Legea iubirii cuprinsa in Decalogul lasat oamenilor pe lespezi de piatra tocmai pentru a nu mai intelege gresit cuvantul lui Dumnezeu adresat lor. Iar cine modifica chiar si o iota din aceasta Lege si invata si pe altii sa faca asa, mic va fi numit in Imparatia Cerurilor, cine insa o respecta pe toata si asa invata si pe altii sa faca, mare se va numi in Imparatia Cerurilor.

Last edited by Adriana3; 13.08.2011 at 13:26:05.