Mi-am expus și pe un alt thread opinia cu privire la animăluțele sărmane, bietele și năpăstuitele necuvântătoare...
Reiau: de ce nu se adună iubitorii necuvântătoarelor într-o asociație / fundație non-profit? De ce nu se angajează practic și temeinic întru ajutorarea câinilor, pisicilor etc.? Să umble după fonduri, să sensibilizeze pe cei dispuși oricând să-și facă un titlu de glorie din acțiuni caritabile?Să meargă la cei care au realmente bani de împărțit, făcuți, nu arareori, din jaf (vezi îmbogățiiții de peste noapte)! Poate că și-ar mai spăla unele păcate.
Nu înțeleg dorința (și la unii iubitori de animale, chiar obsesia) de a solicita ajutoare din partea statului pentru necuvântătoarele pe care (vizibil este!) le agrează doar o minoritate și nu întreaga populație a României. Ajutoare pentru o serie de necuvântătoare când sunt unii oameni care chiar mor de foame?! Mă îngrozește o atare idee.
Să nu fiu înțeles greșit: și eu am patru câini și mi-s dragi, dar un MARE DAR: aceștia "viețuiesc" la ai mei în curte (în nici un caz în patul meu conjugal) și mânăncă ceea ce mănânc și eu: dacă e post și pâinea goală e bună, mămăligă întotdeauna fac în plus, oase se mai găsesc (și credeți-mă că nu le distruge stomacul după cum ținea să mă avertizeze o stimabilă afectată în urmă cu vreo câțiva ani), într-un cuvânt, mănâncă câinii mei (unul are 16 ani) tot ce le dai, culmea și fructe. Auzi, dom'le, pline market-urile de mâncare pentru animale, de fapt, o altă găselniță a economiei de piață, un mod de a face bani din naivitatea (să nu zic, prostia) unora.
Să te sinucizi că nu ai cu ce hrăni animalele? Să mă iertați, dar chiar nu mai avem spitale de psihiatrie?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Last edited by I.Calin; 13.08.2011 at 13:37:57.
|