View Single Post
Vechi 13.08.2011, 18:50:53
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Nu sunt ostil animalelor sau nu mai mult decât îmi permite situația mea de om care mai servește și carne la mesele sale.

E trist că fundațiile care ar trebui să se îngrijească de animale au cu totul alte rosturi.

Nu mă consider superior că țin animalele în curte, dar da, într-adevăr, am o rezervă față de cei care le țin în bloc (nu e prejudecată), ci e o situație de stres pentru alți locatari: lătratul în noapte, frica copiilor când coboară treptele și leapare în față ditamai dihania de rotweiler, ciobănesc german sau mai știu și eu ce rase "inofensive" care-ți "configurează o stare de îngheț instantaneu". Și nu mai pomenesc de accidentele tragice care pot avea loc din neglijența stăpânului (și nu numai), bănuiesc, că s-au mai auzit și prin alte părți destule. Oricum, problema fiecăruia unde și cum își ține animalele de companie atâta vreme cât o face pe proprietatea sa și nu în spațiul public unde ar trebui să existe reglementări legislative clare și zone specifice atribuite plimbărilor câinilor în lesă.

Cruzimea față de animale, ca de altfel față de orice ființă vie este nu numai un păcat, dar și dovadă de barbarie. Nici eu nu pot să aprob manifestările violente față de animale, dar nici nu pot să accept ca un câine maidanez, apărut de nici nu știu unde, să mă muște pe stradă (aveam 13 ani) fără să iau o măsură de genul "un bolovan cât puteam să-l țin în mână" azvârlit drept în capul lui (cu atât mai mult cu cât timp de o săptămână n-am mai frecventat școala). Cruzime? Nu cred, ci teama de a nu mai fi mușcat a doua oară tot de acel patruped.

În rest, chestii "cu acid" și "legat în spatele mașinii", oare de ce am senzația că asta seamănă întrucâtva cu un comportament criminal? Și cine se manifestă astfel față de animale, se va comporta la fel și cu oamenii! Și nu neapărat cu violență fizică... Nu vi se pare cunoscută situația în care bunăstarea unuia naște în celălalt apucături morbide de defăimare și denigrare, chiar complot pentru dărâmarea semenului său? E violență fizică? Nu. Dar unii, cândva vajnici "îmbălsămători cu acid" ai animalelor sau "tractarea" acestora la mașini, au crescut mari și acum sunt oameni onorabili în societate... cu condiția să nu depinzi de ei! Lupul își schimbă părul...

Să iertăm? Sigur că trebuie să iertăm, dar și mai sigur e că aveți dreptate: e greu să ierți criminalii și / sau comportamentul criminal al unora, dar tocmai asta-i lupta ce o luptă creștinul, adică să ierte ce pare a fi de neiertat. Să ne ajute Dumnezeu pentru aceasta!

P.S. Dacă sunt pentru eutanasiere? Da și nu, depinde de gradul de pericol al animalului, dar pentru castrarea maidanezilor fără stăpân, da!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 13.08.2011 at 19:01:16.
Reply With Quote