Religia respectivului domn,care sustinea acolo absurditatile acelea,este iudaismul.
Romania e stat crestin ortodox,iar majoritatea celor care platesc abonamentul la TVR (si implicit TVR Cultural),sunt crestini ortodocsi.
Nu am auzit ca BO sa sustina sionismul.
Asemenea nu am auzit de vreun domnitor roman care sa fi prigonit pe turcii civili de stateau in Romania pe motiv ca sunt turci sau ca sunt musulmani.
Nici cetateni evrei,de religie mozaica,nu am auzit sa fi fost prigoniti de vreun domnitor roman pe motivul ca sunt evrei sau de religia respectiva.
Nu stiu ce zice acum poporul roman,da nu cred ca ar fi de acord cu prigonirile pe care unii din armata statului Israel le fac asupra civililor palestieni (dracii ii inseala pe acesti iudaisti sa se comporte asa,iar cu aceasta comportare a lor sunt multi din statul Israel,evrei,care nu sunt de acord).
Nici in al doilea razboi mondial dl Antonescu nu a ingaduit sa fie prigoniti civili evrei,ca asa ii inselau dracii pe unii sa vrea sa faca.
Se poate foarte bine sa traiasca civili evrei cu civili arabi in pace,cu drepturi egale in ambele state,nu unii sa fie privilegiati iar altii prigoniti.