View Single Post
Vechi 13.08.2011, 23:05:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
nici nu ma asteptam sa intelegi .... tu una pledezi si nu stii ce pledezi .... pacatul e pacat IN COMPARATIE cu ce ? asadar pina sa pledezi ceva ADU descrierea lui
multa iubire

se vede ca esti tinara ... dar hai sa iti explic ... daca AI DORIT un barbat FARA SA O FACI FIZIC , tot curvie se numeste .... asadar nu te amagi ca tu sau oricine de aici sunteti curati , sau sa continui ..... daca O PORUNCA o incalci LE-AI INCALCAT pe toate ... asadar tot degeaba ....
asadar pacatul curviei este nevrednicia casatoriei ... stii de ce ?
multa iubire
ps stiu ca pe multi va duc in ispita si multi nu inteleg ce spun , DAR EU UNU M-AM SATURAT SA MA MAI LUPT CU DUMNEZEU , si sa MINT ca totul este bine .... daca voi fi pedepsit pentru sinceritatea mea IMI ASUM ORICIND PEDEAPSA .... si bucuros
multa iubire
Nu stiu de ce acest mesaj ma intristeaza si imi da impresia ca pentru tine toate sunt la fel, ca toate sunt relative, ca orice merge oricum.
Nu cu Dumnezeu trebuie sa te lupti, ci cu tine insuti. De aiaavem spovedanie si duhovnici, sa ne indrumeb in acest proces.

O defintie frumoasa a pacatului de la Grigorie de Nyssa: Păcatul este o boală a voinței, care greșește, luând drept bine simpla iluzie a binelui. Mi s-a parut foarte adanca si de reflectat.

Pacatul e si o incalcare a legii lui Dumnezeu, or, in porunca a saptea spune clar sa nu desfranezi. E adevarat ce spui despre ganduri, dar avem Taina Spovedaniei pentru acestea. E mai usor sa te lupti cu un gand, care te implica numai pe tine decat cu gandul care se transforma in fapta si cu fapta care se transforma in obicei si in dependenta, care poate duce chiar pana la deznadejde si sinucidere.

Multa iubire! Stii care este criteriul care da masura iubirii, nu? Asta sigur scrie in Biblie, negru pe alb.