Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 14.08.2011, 02:46:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Stimate domnule Anastasiu, inca ceva: sustineti ca francii sunt/erau "eretici"...Hm...dar grecii filetisti si rasisti pana aproape de patologic? Aveti idee in cate crime sunt implicate autocefaliile greaca si rusa? si in cate certuri "canonice", gen asta actuala, dintre Bucuresti si Ierusalim? Papalitatea reprezinta si respecta principiul ierahic, instituit de Dumnezeu si de nimeni Altul.
Presupun ca v-a amuzat exemplul meu cu reproducatorii neotenici de la termite, nu?
Si pe mine m-ar fi amuzat asa exemplu pe un forum religios. Dar asta doar daca nu luam seama la substanta, la mesajul de transmis. OK, o sa va dau un exemplu cu adevarat adecvat: cetele celeste ingeresti. Cum sunt ele organizate si Cine le-a creat si organizat? L-ati citit pe Sfantul Dionisie Pseudo-Areopagitul? Daca da, sau daca doar l-ati intalnit citat, nu se poate sa nu stiti ce comparatii face sfantul intre doua ierarhii si care sunt acestea: a Sfintelor Puteri Fara de Trup, si a Bisericii. Cred ca asta nu mai e un argument amuzant, corect?:) Pana si Vrajmasii sunt organizati ierarhic, mai mult, MONARHIC. Tot ce e de la Dumnezeu, cazut sau nu, razvratit sau nu, pastreaza principiul ierarhic si monarhic.
Foarte adevarat ceea ce spuneti; totusi sa ne amintim de un lucru important: omul nu este dumnezeu; iar pe Dumnezeu Il poate inlocui tot un Dumnezeu. Domnul Iisus a trimis Mangaietorul, adica pe Duhul Sfant, nu? Ori noi, oricat ne-am urca pe scara ierarhica, tot oameni ramanem. Sa ne vedem deci de micimea noastra, raportata la Dumnezeu, nu la oameni, si de smerenia absolut necesara atat celui mic, dar si celui mare.

Ma intreb de ce noi, ca ortodocsi, ne batem capul cu forma de organizare catolica, de vreme ce nu ne apartine?!? Cred ca avem si noi destule probleme cu care sa ne trecem timpul si asa prea scurt...