View Single Post
Vechi 14.08.2011, 11:07:02
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit Pedeapsa prea aspra

Ia sa vedeti ce a patit sotul meu : a planuit sa facem gratar astazi, duminica dimineata si a plecat la piata sa cumpere cel necesare , si a lovit masina rau, de n-o mai poate urni de-acolo si cica ii ia si carnetul.
Sa fie oare ce cred eu?
Dintre toti oamneii care nu merg duminica la slujba, de ce tocmai pe noi?
Pentru ca spre deosebire de altii eu am mustrari de constiinta din cauza asta?
Daca e asa, e prea mult pentru mine, mai ales, pentru ca EL NU VA INVATA NIMIC DIN TREABA ASTA, si daca se va "prinde", atunci va fi si mai rau, ca va da vina pe mine ca am atras mania lui Dumnezeu asupra lui.
Oricum eu voi fi cea care va suporta consecintele materiale si morale ale acestui eveniment, mi se va spune ca Dumnezeul meu e "naspha" si ca trebuie sa termin cu El odata pentru totdeauna.
Si eu L-am mai rugat, cu alta ocazie, sa nu faca asta pentru ca nu asa o sa-l atraga de partea Lui...
Ok, sa zicem ca nu-l vrea pe el de partea Lui, si nici pe mine, decat daca il parasesc pe el. Dar cum as mai putea acum sa-l parasesc si eu, cand a avut necazul asta?

Desigur eu voi fi urmatoarea care o sa mi-o iau peste ochi urat de tot, pentru ca am nesocotit judecata Lui..

Poate comit o calomnie cand cred ca el va zice ca Dumnezeu e naspa, poate e doar o temere de mea (poate chiar eu cred asta in subconstient).

Ar mai fi si alta ipoteza, la fel de eretica ca prima.
Ca el sa fi fost totusi credincios, la inceput, dar eu sa fi fost atat de smintita, incat sa-l acuz pe nedrept de rea credinta, din care cauza el sa se scarbeasca de biserica si sa se indeparteze de credinta, crezand, din exemplul meu, ca credinta face rau si sminteste. Iar toata patania cu accidentul, sa fie de fapt lucrarea diavolului, ca sa-l indeparteze si mai rau.
Oricum un lucru e cert, ca toate evenimentele neplacute care se ni se intampla duminica, mai ales, sunt influentate de resentimentele pe care le am eu ca nu mergem duminica la biserica. Atata doar ca nu stiu daca asta e voia Domnului (sa mergem la biserica duminica) sau din contra e lucrarea diavolului care vrea sa ne arate ca e rau sa mergem duminica la biserica (desigur, lucrare pe care eu o ingadui sa se intample, crezand ca fac bine).

Last edited by fallen; 14.08.2011 at 11:52:19.
Reply With Quote