View Single Post
Vechi 14.08.2011, 15:39:15
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Către domnul Mihailt

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pai dl Ceausescu a fost inspirat de Duhul Sfant cand a interzis avorturile,la fel si in programul acela cu mamele eroine.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mam%C4%83_eroin%C4%83
Si vedeti si linkul la articolul de acolo:
http://old.cotidianul.ro/21_de_copii...lor-47825.html

Sa se vada ca regimul comunist din Romania pe vremea dlui Ceausescu a fost unul profund crestin ortodox,chiar daca comunistii ziceau asa din teribilism ca ei nu cred in Dumnezeu.
Dumnezeu va hrani copii,daca statul interzice avortul.
Doamne ajută!
M-am născut după căderea regimului totalitar comunist și, din acest motiv, normal ar fi să evit a-mi da cu părerea despre vremurile în care eu însămi nu am trăit. Cu toate acestea, afirmația dvs, potrivit căreia regimul ateu comunist ar fi creștin ortodox, contrazice foarte multe mărturii ale părinților duhovnicești care au suferit pentru Hristos și chiar au murit ca martiri în închisorile comuniste. Afirmația dvs. îmi pare contrară documentelor istorice din care reiese faptul că regimul comunist, bazat pe o ideologie anticreștină și utopică, a ucis oameni... a ucis zeci de milioane de nevinovați.
Dacă "tovarășii" comuniști erau creștini ortodocși doar pentru că au interzis avortul și alte câteva păcate, atunci de ce ei înșiși au torturat cumplit și au ucis mii de confrați de-ai noștri, doar pentru că aceia voiau să creadă în Hristos? Oare creștinii ortodocși pot fi prigonitori ai creștinismului? De ce a fost organizat acel groaznic experiment de la Pitești? De ce tineri nevinovați, dintre care mulți nici nu erau implicați în politică, au fost supuși unor torturi fizice și psihice imposibil de descris, doar pentru că au rostit câteva cuvinte împotriva regimului? Bunicul meu a fost anchetat, de exemplu, doar pentru că, într-o discuție cu prietenii, afirmase că, într-un eventual conflict armat dintre Uniunea Sovietică și America, învingători ar fi americanii. Și-a exprimat o opinie... și nici măcar nu-l interesau problemele politice, nu știu cum a fost antrenat în discuția respectivă.
De ce comuniștii "creștini ortodocși" au demolat zeci de biserici (care mai erau și monumente istorice), i-au determinat pe cetățeni să se trădeze unii pe alții și chiar au reușit să-i corupă pe unii slujitori ai Bisericii, obligându-i să trădeze credința? De ce Dictatorul Ceaușescu pretindea să se bucure de acel cult al personalității, specific tuturor conducătorilor totalitari? De ce mari intelectuali și duhovnici (precum părintele Nicolae Steinhardt) au refuzat, chiar cu prețul propriei libertăți, orice compromis, orice colaborare cu regimul comunist? De ce se bazau comuniștii pe afirmația blasfemiatoare a lui Marx, potrivit căreia religia ar fi "opiumul popoarelor"?
Comuniștii au interzis avortul? Poate că, vremurile fiind atât de grele, mulți copilași ar fi fost avortați și atunci... Dumnezeu i-a dat ideea dictatorului să interzică avortul, astfel încât viețile acelor prunci să fie salvate.

Dumnezeu să ne salveze pe toți de orice ispită și să ne ajute să rămânem neclintiți în credința și morala noastră creștină!

O zi plină de bucurii!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote