View Single Post
Vechi 14.08.2011, 18:08:12
diana-lorena diana-lorena is offline
Member

Data înregistrării: 16.08.2010
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit nu deznadajdui!

Citat:
În prealabil postat de antonyo Vezi mesajul
Buna ziua .Am niste ginduri urite pe care eu le percep ca si adevarate ,deci le cred adevarate si imi produc multa frica si spaima ,
Cum pot sa scap de aceste ginduri sau cum sa fac sa nu le mai dau atentie sau sa nu le mai bag in seama?
Cum sa fac sa am credinta in Dumnezeu ,acea credinta de neclintit ,sa am nadejde ,si dragoste?
Cum sa scap de frica acestor ginduri urite ,cu ajutorul lui Dumnezeu?
Multumesc
Frate, si eu sunt in aceeasi situatie. Si cand citeam ca asemenea ganduri vin din mandrie, nu credeam. Acum m-am convins. Asemenea ganduri vin din mandrie. Sfintii Parinti spun ca orice cadere e precedata de mandrie. Din mandrie ies: judecarea aproapelui, hula, desfranarea si toate celelalte pacate.
Solutia e smerenia. Dar, frate, putem noi sa ajungem la ea? Nu o cunoastem sau o stim foarte putin. Tot cu rugaciunea catre Dumnezeu ne izbavim. Dar sa avem grija, pt ca si in rugaciune vine gand de mandrie: bravo, ia uite ce frumos te rogi, esti cu adevarat mare in rugaciune. Asemenea ganduri sunt de la vrajmas. Trebuie sa avem mare, mare grija cu patima mandriei, pentru ca e foarte subtila, se baga peste tot.
Numai Duhul Sfant ne invata smerenia. Iar pe El il primim prin Sfintele Taine. Asa ca ,alaturi de rugaciune, e nevoie de spovedanie si Impartasania cu Hristos.
Doamne ajuta!