Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
Eu spun ca merita sa-l cititi, macar "Procesul" .Opera sa e o alegorie continua, strabatuta de mituri ale dezorientarii si disperarii, protestul individului izolat impotriva strivirii personalitatii sale de catre societate. Cu toate ca nu si-a exprimat explicit conceptia sa religioasa despre lume, Kafka manifesta trasaturile ganditorului religios. In nuvelele sale descrie cumplitele pedepse ca-i asteapta pe cei care nu vor sa asculte cuvantul (das Wort) si sa urmeze calea dreapta, iar in aforisemele sale descrie cuvantul pozitiv (das positive Wort) destinat omenirii, credinta sa, chemarea ferma adresata fiecarui individ pentru a-si schimba viata personala. Kafka a trait si a suferit pentru noi :) Cititi Procesul, e o parabola a absurdului existential.
|
Cred ca am sa citesc, multumesc ca poate se inscrie intre cei pe care ii apreciez mult ..Un exemplu este Antoine de Saint-Exupery cu Citadela, care mi-a fost mentorul meu in ani de liceu si pe care il citeam si reciteam. In cartea lui la fiecare citire scoteam o alta esentiala lectie cu si mai multa placere, chit ca era foarte grea si nu puteam citi prea mult odata... aproape ca rescriu pasajele pentru a le simti esenta mai mult......