Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 14.08.2011, 21:51:28
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Foarte adevarat ceea ce spuneti; totusi sa ne amintim de un lucru important: omul nu este dumnezeu; iar pe Dumnezeu Il poate inlocui tot un Dumnezeu. Domnul Iisus a trimis Mangaietorul, adica pe Duhul Sfant, nu? Ori noi, oricat ne-am urca pe scara ierarhica, tot oameni ramanem. Sa ne vedem deci de micimea noastra, raportata la Dumnezeu, nu la oameni, si de smerenia absolut necesara atat celui mic, dar si celui mare.

Ma intreb de ce noi, ca ortodocsi, ne batem capul cu forma de organizare catolica, de vreme ce nu ne apartine?!? Cred ca avem si noi destule probleme cu care sa ne trecem timpul si asa prea scurt...
Vedeti, tocmai asta este: sunteti de acord ca deopotriva Natura si Biserica au acesi Autor, in mod nemijlocit? Din cate v-am citit postarile, duhovnicesti si echilibrate, stiu ca sunteti de acord. De ce sa refuzam Bisericii, ce deopotriva Natura si Empireul lui Dumnezeu au? Adica: Monarhie si Autoritate.
Si inca ceva: banuiesc ca va referiti, in subtext, la "vicarius Filii Dei". Mutatis mutandis, va intreb: ati fost vreodata rugata, de cei din familie sau oricine, sa le faceti un serviciu legal prin procura? Sau ati solicitat, dvs. inseva, aceasta? Nimeni nu ia locul lui Dumnezeu, cu atat mai putin al Fiului, mort si inviat pentru a ucide pacatele noastre, ale tuturor. Insasi ideea, per se, este o blasfemie, corect? Dar Il poate reprezenta... Dvs. ati privit, vreodata, cu ochii fizici, Sfanta Prefacere? Banuiesc ca nu. Nici eu. Insa amandoi deopotriva, si dvs., si pacatosul dvs. coleg de forum, credem ca prin harul preotesc, pe care doar sacerdotul oficiant il are, desi nici el poate nu vede fizic ce se intampla, Sfanta Prefacere a avut loc. Si harul preotesc este tot o delegare, la urma urmei: "cate veti lega...".

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 15.08.2011 at 14:29:52.