Citat:
În prealabil postat de Bogdan N
Tocmai spuneam in tpopicul anterior "Adormirea Maicii Domnului" ca omului ii place sa petreaca. Se pare ca aceasta stare de a petrece trece peste orice limita. Un grup de oameni au inceput sa chefuiasca chiar in fata Manastirii Curtea de Arges netiinand cont de Sfintenia si linistea locului. Sa ne rugam pentru dansii ca Dumnezeu sa le lumineze mintea. Doamne ajuta.
|
Imi aduc aminte cand eram mica si am mers un grup mare de prieteni de famile la Sihastria.Si s.au gasit adultii sa faca un mare chef (gratar) chiar in fata manastirii de ispiteau si nasurile cele mai infundate.Si un calugar a venit la noi sa ne intrebe de unde suntem si sa ne binecuvinteze.Noi amabili l.am invitat sa ia loc si sa se infrupte dintr.un copan.Parintele bineinteles ca a refuzat spunand ca ei au o anumita randuiala,dar a stat cu noi si ne.a vorbit de Domnul apoi ne.a intrebat pe mine si pe sora mea (care avea 4 ani pe atunci) daca vrem zahar ( nu zahăr).Eu nu stiam ce e acela,dar am zis DA.Ne.a dus parintele in chilie,ne.a dat zahăr,eugenii,nuga,o cruce si o icoana cu sfantul caruia ii port numele.A doua zi ne.am mai intalnit cu el prin curtea manastirii si ne.a rugat sa il pomenim in rugaciuni.Pe atunci aveam 12 ani,nu mergeam la biserica,dar iata ca dupa 12 ani de atunci si eu si ai mei ne amintim cu drag de( pacatosul -asa a insistat sa il pomenim)Gherontie si de dragostea cu care s.a apropiat atunci de noi pacatosii.