View Single Post
Vechi 15.08.2011, 15:51:30
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Stiti ce am patit chiar azi?
Am trecut pe cineva la Sf. Liturghie la Vii (bolnav) - o ruda mai indepartata, pe care nu am pomenit-o pana acum ,dar de curand aflasem ca e bolnav de cancer. La pranz am aflat ca azi dimineta a murit. Dumnezeu sa-l odihneasca!
Mai am 2 persoane bolnave pe care le pomenesc, pe una am cunoscut-o in tren, iar pe alta de pe un mail, despre care de asemeni nu stiu daca mai sunt printre noi.
Pe unii vreau sa ii pomenesc si nu le stiu exact numele de botez; sper sa ii recunoasca Dumnezeu;
Daca cineva are 2 nume de botez tr trecute obligatoriu ambele? Cateodata se intampla sa nici nu le stim.
Pomenirile de la Sf. Liturghie, nu am auzit sa fie citite cu voce tare de preot, dar la alte slujbe, da. Poate ar trebui din aceasta cauza sa ne straduim sa scriem cat mai clar, citet, ordonat, eventual cu un pix/stilou care sa se vada bine in lumina lumanarilor, ca nu cumva sa se intample situatii jenante ca un slujitor al Domnului sa nu inteleaga, sa se poticneasca sau sa "poceasca" vreun nume, ca sa nu mai spun ca ar fi o dovada de respect pentru sfintia sa.
Reply With Quote