15.08.2011, 15:58:48
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Din cate observ, aici ataci 2 subiecte teologice si unul general de natura morala a carui conexiune cu indignarea ta este sa zicem nu tocmai fericita, avand in vedere ca aici nimeni nu a propus sa fie omorat nimeni pentru ca pur si simplu crede in altceva.
Demiterea altor crezuri care se afla in conflict cu propriul crez este, cred, o chestiune cel putin de coerenta interna si mai ales o decizie lucida. Cred ce cred pentru ca am ales sa cred altfel si nu pentru ca din accident, m-am nascut astfel.
Si ca sa fim punctuali, daca tot le-ai mentionat, in ceea ce priveste cele doua subiecte abordate de tine, daca tot l-ai mentionat, crezul lui Mr. Scotland a fost expus de cateva ori pe cel putin doua topice diferite din cate stiu dar cand a fost rugat sa-l detalieze a invocat faptul ca problematica este f. complexa si lipseste timpul si din ce stiu, asa a ramas.
Este foarte posibil ca toate explicatiile dumnealui sa duca in acelasi punct ca cel bine cunoscut si bine-criticat din bine-cuvantate motive, asadar.. sa nu ne grabim cu avocatismele, mai ales daca ele ne duc in punctul in care putem sa ne intrebam: daca un catolic este de acord cu doctrina calvinista, cum se face ca nu a fost imbratisata oficial de catolici iar daca ea este asa conciliabila cu doctrina catolica, cum se face ca acei calvinisti nu sunt catolici?
In ceea ce priveste doctrina romano-catolica a imaculateu conceptiuni, in primul rand formularea cred ca lasa putin de dorit (curatata anticipat de orice pacat viitor? adica a mai pacatuit dar..iertarea fusese deja acordata cu mult timp in urma sau cum?) si in al doilea rand se afla in coliziune directa cu Jetfa Mantuitorului, daca aceasta curatire ar fi fost posibila fara ea (Jertfa) atunci Jertfa nu prea isi mai afla sensul, aceeasi procedura putand fi aplicata direct, neconditionat si anticipat (de la nastere) tuturor oamenilor.
Faptul ca este posibila (cum zic romano-catolicii) dar nu este universal aplicata, pune sub semnul intrebarii seriozitatea lui Dumnezeu vizavi de dorinta Sa de mantuire a tuturor oamenilor (declarata in Sf. Scriptura).
|
prietene Alin ai mare dreptate.Conform doctrinii BC lumea are doi mantuitori (pe Fecioara Maria si Hristos) si nu doar unul, asa cum ne invata Biblia (Iisus Hristos).Doamne ajuta!
|