Rugaciune dupa Catisma 18
Rugaciune
Catre tine, Preacurata, Maica a lui Dumnezeu, cad eu, pacatosul, si ma rog. Stii, imparateasa, ca eu neincetat pacatuiesc si Il manii pe Dumnezeu. Si de multe ori, caindu-ma, devin mincinos in fata lui Dumnezeu si ma caiesc si ma cutremur ca sa nu ma trazneasca Dumnezeu si iar savarsesc pacatul.
Cunoscand toate acestea, Stapana mea, Doamna, Nascatoare a lui Dumnezeu, te rog sa ma miluiesti, sa ma intaresti si sa-mi dai putere sa fac binele. Caci stii, Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ca mi-am urat intotdeauna faptele mele cele rele si ca iubesc din tot sufletul meu legea Dumnezeului meu. Dar nu stiu, Doamna Preacurata, cum se face ca iubesc ceea ce urasc, iar cele bune le calc in picioare. Nu ingadui, Preacurata, sa-mi fac voia mea, caci nu este buna. Ci sa fie voia Fiului tau si a Dumnezeului meu, ca sa ma mantuiesc si sa ma intelepteasca si sa-mi dea darul Sfantului Duh, ca de azi inainte sa incetez savarsirea celor rele si sa-mi traiesc zilele ce mi-au ramas in poruncile Fiului tau, Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si stapanirea, cu Tatal cel fara de inceput si cu preasfantul si bunul si de viata Facatorul Sau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
|