Citat:
În prealabil postat de delia31
Despre cat de inselati sunt ortodocsii in conceptiile lor:
1. Martorii lui Iehova despre ortodocsi: "Numele celui ce a creat lumea e Iehova, nu dumnezeu, asa acum ziceti voi, ortodocsii si restul. In Biblie, numele „dumnezeu” e atribuit diavolului. Diavolul e dumnezeul acestui veac iar voi, ortodocsii va rugati de fapt diavolului cand va adresati cu numele "dumnezeu".
No comment.
2. Unii np despre ortodocsi: ortodocsii sunt idolatri si pupa oase de cadavre.
3. Tot np ( nu stiu daca chiar toti np insa eu am ramas oripilata la innuendo-urile auzite aici pe forum de la reprezentantul adventistilor ). Pretinsa conceptie a ortodocsilor ca mananca carne de om si beau sange la Euharistie, conduce fatalmente la concluzia ca ortodocsii ar fi niste canibali si sug sange ca vampirii.
Mi se pare mai mult decat un malentendu circumstantial provocat de ignoranta. O blasfemie infricosatoare! Domne miluieste!
|
Nici mie nu mi se par circumstanțiale; și, într-adevăr, nu sunt provocate doar de ignoranță. Sau, dacă e vorba de ignoranță e o ignornață intenționată, o dorință de a nu cunoaște, de a nu înțelege partea adversă; o nesinceritate în căutarea adevărului.
Cu siguranță, nu toți np pretind ceea ce spune adventistul citat; există chiar (cunosc personal) baptiști care afirmă că pâinea și vinul pe care le primesc și ei, e chiar trupul și sângele Domnului; însă la ei opiniile diferă chiar între membrii aceleiași adunări.
Mi se pare, însă, mai de folos pentru noi, ortodocșii, să ne punctăm și să ne dezbărăm de greșelile, de păcatele noastre. Nu ne este de niciun folos să ne victimizăm și să spunem că numai ceilalți se fac vinovați de interpretări răuvoitoare. Bine ar fi ca atât noi, cât și cei de alte confesiuni, să luptăm cu părtinirea în sine, să ne curățim, adică, mințile și inimile. E singura modalitate prin care putem spera că vom ajunge, cândva, să mărturisim cu toții același adevăr.
P.S. Excepționale cuvintele despre Maica Domnului ale părintelui Anania. Dumnezeiești. Ce vedere extraordinară din lăuntru!