Citat:
În prealabil postat de mihai07
eu zic sa citesti Faptele Sfintilor Apostoli (Noul Testament in general) si te lamuresti.
Nu mi-ai raspuns la intrebare: ce legatura are dragostea pentru femei cu preotia?
eu inteleg ca ai niste frustrari, dar nici asa, din orice sa incerci sa dovedesti ca barbatii sunt niste misogini(probabil esti adepta zicalei: toti barbatii "e" porci.). crede-ma, ca pana acum, nu am gasit nici un misogin printre toti prietenii mei din biserica. dimpotriva, toti isi iubesc foarte mult sotiile.
|
Nu am zis ca toti barbatii ar fi misogini pentru ca nu toti cred ca si un user de pe aici ca toate femeile ar fi varza (cu exceptia Sfintei Fecioare) si noroc cu barbatii care sunt niste sfinti si le scapa si pe ele. Departe de mine o astfel de generalizare. Ca sa intelegeti mai bine ce zic, va dau un citat gasit pe net si care cuprinde ceea ce vreau sa zic:
"Cel desavarsit in iubire si ajuns la culmea nepatimirii nu mai cunoaste deosebirea intre al sau si al altuia, sau intre a sa si a alteia, sau intre credincios si necredincios, intre rob si slobod, sau peste tot intre barbat si femeie; ci ridicat mai presus de tirania patimilor si cautand la firea cea una a oamenilor, priveste pe toti la fel si are fata de toti aceeasi dragoste. Caci nu mai este in el elin si iudeu, nici barbat si femeie, nici rob sau slobod, ci toate si in toti este Hristos" – Sfantul Maxim Marturisitorul
Ca atare nu Domnul care a avut o iubire desavarsita s-a uitat la sexul oamenilor in Biserica ci oamenii care au o iubire nedesavarsita pentru ca orice discriminare arata o carenta in iubire fata de persoana discriminata, iubirea nu este desavarsita ci partiala, cu lipsuri. Iar lipsurile pot fi corectate doar cand sunt constientizate.
Cat despre Noul Testament cunosc ceea ce scrie in el, l-am citit si rascitit din mai multe Biblii si in mai multe limbi. Dvs. ar trebui sa mai cititi si veti vedea ca am dreptate.