Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Mi se pare, însă, mai de folos pentru noi, ortodocșii, să ne punctăm și să ne dezbărăm de greșelile, de păcatele noastre. Nu ne este de niciun folos să ne victimizăm și să spunem că numai ceilalți se fac vinovați de interpretări răuvoitoare. Bine ar fi ca atât noi, cât și cei de alte confesiuni, să luptăm cu părtinirea în sine, să ne curățim, adică, mințile și inimile. E singura modalitate prin care putem spera că vom ajunge, cândva, să mărturisim cu toții același adevăr.
P.S. Excepționale cuvintele despre Maica Domnului ale părintelui Anania. Dumnezeiești. Ce vedere extraordinară din lăuntru!
|
Mersi, nepriceputule, am priceput si mi-ai asumat musca de pe caciula. Roiul, de fapt!
Ai dreptate, grija noastra prioritara trebuie sa fie cum suntem noi, nu cum sunt altii, cum scapam fiecare de propriile malentendu-uri ( atat legate de orto-doxie, cat si de orto-praxie), nu de alta da’ crapa obrazul Lui Hristos de atat „dreapta credinta fratricida”.
Pe de alta parte, nu putem sta nepasatori, vazand ca unii incearca sa toarne otrava in butoiul cu miere, stiind ca vor veni copii (in ale credintei) sa guste.
In ce priveste lupta noastra cu partinirea si subiectivismul, cred ca se pot pazi de asta, cei vigilenti la propriile capcane; cele mai insidioase si nebagate in seama.
Ma bucur ca ai sesizat cu "retina din launtru" lumina din cuvintele Inaltului Bartolomeu!