View Single Post
Vechi 16.08.2011, 00:58:23
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Diferenta este ca Biserica Ortodoxa se crede singura care il detine pe Hristos in timp ce eu cred ceea ce a zis Domnul: portile Iadului nu va distruge Biserica Sa, si nimeni nu poate sa il recunoasca pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant iar cine il recunoaste pe Iisus ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane in el. Deci Biserica lui Hristos este cu mult mai mare decat cred unii ortodocsi care il inchid in mintea lor pe Hristos in traditii umane in timp ce El este mai presus de Biserica, este El cel care decide cine este in Biserica Lui iar decizia Lui a spus-o in urma cu 2000 de ani in urma cand traditiile create de oameni inca nu existau.
Aici confunzi Biserica cu masoneria. Adică tu crezi că Biserica e o entitate ocultă formată din niște indivizi împrăștiați în toate confesiunile, care aderă la o grilă transconfesională de idei religioase . E o ecleziologie falsă inventată de neoprotestanți ca să-și justifice nesfârșitele diviziuni și dizidențe.
Discuția asta n-are niciun rost oricum, tu ai nevoie de metanoia nu de teorii mai mult sau mai puțin convingătoare.