View Single Post
Vechi 16.08.2011, 11:15:07
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Deci am avut dreptate că ești dintre stiliști.
Și era vorba de ascultarea datorată Sfintelor Sinoade.
Ai avut dreptate?

Deci?

Adică rușii și grecii și cei de pe muntele Athos or fi stiliști? Ce e aia stilism? O nouă etichetă pe mințile celor ce rămân fideli Adevărului până la sfârșit?

Și nu pricepi dumneata că nu există niciun canon al sfintelor sinoade în ceea ce privește ceasurile?
Că dacă ar fi, atunci BOR ar fi prima care ar încălca, deci inclusiv eu ca umil mirean din poBor-ul ortodox...

Era vorba că biserica română a trecut la calendarul „îndreptat” după modificarea ceasurilor cu 13x24 ore în avans...

Mă uimești ce concluzii tragi pe calea pe care crești ca lujerul bine altoit de nălucsifericii mincinoși...

Deci ce e stilimsul ca să zici tu că sunt eu stilist? Că văd că tu mi te lauzi că cică tu asculți numai tu de sfintele sinoade... și că m-ai prins pe mine cu mâța-n sac... cu ispisisikaa neagră și cu fundiță roșie... ca focul.

Păi nu-ți zisei că nu există canon pentru schimbarea ceasurilor înainte sau îndărăt? Nu de la mine ci de la Paisie de la Sihăstria, și nu era bai dacă nu treceau ci au trecut că așa a trecut toată biserica română, și ca să facă ascultare de mai mare... cu toții au zis să facă schimbarea asta... dar nu e altceva decât că au trecut și au ținut toți la fel din comoditate... dar nu e niciun canon pentru asta, sau o fi mințit părintele Paisie? Sau poate sfinții trei ierarhi, sau poate nu erau ei lumini cerești strălucind în noapte ca soarele pe cer?

Deci că socotești ceasurile după calendarul nou sau după ăla de mai înainte de „îndreptare”, nu calci niciun canon, dar e durere doar pentru sfinții Domnului că îi serbezi la alte zile decât sunt ei mărturisiți în cer de Dumnezeu... Dar bine că măcar îi sărbătorești. Dar cum îi sărbătorești asta știe numai Dumnezeu dacă e bine ce faci. Și e vorba că s-au redus și din posturi... și asta deja e păcat greu de tot.

Last edited by vsovivi; 16.08.2011 at 11:39:22.
Reply With Quote