View Single Post
Vechi 16.08.2011, 14:11:02
Sara I's Avatar
Sara I Sara I is offline
Member

Data înregistrării: 17.07.2011
Implicit

Sophie, eu am inteles cam asa...
Dumnezeu l-a facut pe om, pe Adam, pe Eva, pe tine, pe mine, etc...
L-a facut asemenea Lui, si a suflat in om Duhul Sau, sau suflarea vietii...Omul a fost facut ca sa contina in sine Duhul lui Dumnezeu..ca un fel de vas, si asta il face pe un om fericit, implinit...pentru ca fiecare in fiinta sa isi doreste...sa fie iubit..sa fie in pace...sa se bucure...sa se simta in siguranta...sa se bazeze pe loialitatea cuiva mai mare si mai puternic decat el...sa fie liber...sa nu fie tarat incoace si incolo prin viata asta...de poftele sale incontrolabile, sau de ale altora..si in epistola catre Galateni,cap 5, cred, ap Pavel ne spune ca acestea sunt roadele Duhului Sfant. Deci, cand un om contine in sine harul Duhului Sfant..va experimenta , va trai in sine aceste stari..si sufletul lui va fi in liniste...si fericit...si nu doar atat..dar le va transmite mai departe, adica va fi perceput de cei din jur..bland, loial, sincer...puternic..pe scurt, o companie foarte dorita.
Omul are un design, un fel de-a functiona, sa zicem asa...si noi nu putem schimba designul...dar prin harul Duhului Sfant..putem ajunge sa-l intelegem...ceea ce inseamna...cunoaste-te pe tine insuti..
Acuma, din acest design al omului..face parte si axioma..cu oglinda..adica, la ce te uiti/la ce te gandesti..la ce fixezi atentia ta..la ce iti concentrezi energia...pe ce te focalizezi...ceea ce admiri...ceea ce iubesti...ceea ce doresti cu adevarat...si din toata inima..aceea se va oglindi in tine....si..aceea ai tendinta sa devii..
Stii...cand te uiti in abis...abisul se uita inapoi la tine...si-l reflecti...si cand te uiti la cer...cerul se uita inapoi la tine...si il reflecti..
Acuma, cand omul..in Eden...si-a mutat privirea de la Dumnezeu...pe diavol...si apoi pe sine...s-a intamplat o tragedie...pacatul..si omenirea a inceput sa-l reflecte....cu niste consecinte pe care noi azi le numim...rau..moarte...haos..dezastru...boli...sufe rinte..etc...si oamenii au mers din rau..in mai rau...
Dumnezeu...tot Dumnezeu...adica tot Dragoste...adica tot Tata..adica tot Bun...a dat oamenilor din vechime Legea...cele 10 porunci...prin Moise...ca sa le reaminteasca...despre designul lor original...De accea se spune in Vechiul Testament ca Legea lumineaza intunericul...adica incapacitatea de-a diferentia intre rau si bine...intre normal si anormal..Acuma, Legea in sine nu putea mantui pe om...dar putea sa-i arate...cat de mult se indepartase de normalul lui...de om creat dupa chipul lui Dumnezeu..si erau si pe atunci oameni care doreau cu adevarat sa traiasca dupa cele 10 porunci, dar nu aveau
in ei insisi puterea, energia, motivatia...etc...din cauza ca natura lor se dez-umanizase...devenise foarte slaba...
Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu..a venit...s-a intrupat...pentru ca a iubit. Eu cred ca a fost o alegere, nu o predestinare..a fost o alegere..libera, de buna voie, insusita, asumata...si dusa pana la capat...si a fost o alegere..pentru ca te iubea pe tine..ma iubea pe mine..iubea ..omul...dar mult mai mult...Il iubea pe Tatal..si nu a putut sta cu mainile in san..vazand ca o umanitate creata perfect,dupa chipul Sau, a ajuns la batjocura diavolului...si la o dezumanizare atat de crunta...
In Scripturi ni se spune ca El a implinit Legea...adica..venind ca om..a fost Primul dintre noi...care a trait..asa cum era normal pentru un om creat dupa chipul lui Dumnezeu...implinind deci Legea lui Dumnezeu..si aratandu-ne si noua ca se poate...si ca sa fie corect...fata de noi, de oameni, de oricare vom vrea sa avem parte de mult dorita mantuire..s-a dezbracat de Dumnezeirea Lui...s-a nascut ca un om, si a trait ca un om, fara puteri speciale...decat..ABSOLUTA SI TOTALA ASCULTARE DE TATATL, ADICA PERMANENTA CALAUZIRE A DUHULUI SFANT.
De ce a murit? Okay...una din legile spirituale este ca plata pacatului este moartea. Adica pacatul, acest copil al conlucrarii omului cu diavolul...cere o plata de sange...de hraneste cu sange...cu viata, cu bucuria, cu pacea, cu fericirea, cu sufletul celui ce l-a comis. Te taraste dupa el..fara putinta de scapare..Adica, diavolul putea sa-i spuna lui Dumnezeu...cei care au pacatuit m-au ales pe mine, si sunt sclavii mei...si sunt la cheremul meu...si o sa-i chinui cum gasesc eu de cuviinta...pentru ca ei s-au dat mie...si eu doresc moartea lor, agonia lor, chinul lor, sangele lor...(Hristos ne spune ca diavolul este un ucigas, si un mincinos..de fapt, originatorul minciunii)...si un ucigas se hraneste cu sangele victimelor sale...
Si de ce spunem noi ca Hristos este Mantuitorul? Pentru ca a platit El cu Sangele Lui...inocent...curat..fara pacat...pentru pacatele noastre...si astfel...ne-a rascumparat...ne-a eliberat...cu pretul vietii Lui...ne-a scos pe noi de sub mana cruda si sangeroasa a diavolului...

De ce inca este rau si de ce nu toti oamenii sunt mantuiti?

Pentru ca spre deosebire de diavol, Dumnezeu nu este abuziv, nu sileste, nu forteaza, nu baga pumnul in gura nimanui...El este liber...pe mine si pe tine ne-a creat liberi...si dragostea Lui...ne-a cautat sa ne elibereze din nou, dupa ce noi ne-am vandut drept sclavi diavolului...prin pacat, (adica ignorarea lui Dumnezeu...si ascultarea de diavol.)

Drept aceea..Hristos a platit pentru noi...ne-a rascumparat libertatea...dar lasa la alegerea omului...sa accepte, sau sa refuze darul Sau..facut fiecaruia dintre noi..mantuirea...care in Scripturi ni se spune ca este dobandita prin credinta/incredere in Isus Hristos...dar si aceasta credinta incepatoare..mantuitoare...este tot un dar al Duhului Sfant...de care eu ma rog ca tu, si eu, sa avem parte..

Lumea este asa cum o vezi...cu rau...si pacat...si moarte...pentru ca omul, prin libera alegere...a dat-o in stapanirea diavolului...si asa este stapanirea lui...

Asa cum in vechime Dumnezeu si-a scos poporul evreu din sclavia Egiptului...rusinandu-l pe Faraonul care-i tinea sclavi...asa Hristos ne scoate astazi pe fiecare care ne dorim, care-L chemam, care-L alegem...din robia diavolului...pentru ca l-a rusinat, l-a biruit, l-a facut de ocara..pe el si toata puterea lui, cu ingerii cazuti, cu pacat, cu moarte, cu totul..si a deschis pentru fiecare CARE CREDE in EL..cale de mantuire...

De ce nu este astazi cu noi?

Este. De prima data de cand in istoria lumii s-au sarbatorit Rusaliile. Pogorarea Duhului Sfant. Este cu noi prin Duhul Sfant. Vezi tu, dupa Hristos...au mai fost oameni...care au umblat pe ape, au inviat morti..au biruit pe diavol...pacatul...au vindecat bolnavi, au scos draci din oameni...si ei sunt si in zilele noastre...Acestia sunt cei care au urmat lui Hristos...au ajuns sa-L iubeasca pe Dumnezeu cu toata inima lor, cu toata mintea lor, cu toata puterea lor...si pe aproapele lor ca pe ei insisi..Noi ii numim sfinti...si eu cred ca ei au fost oameni ca noi, fara puteri speciale...decat....harul Duhului Sfant in ei..Spre deosebire de vrajitori, descantatori, ghicitori,etc, care pretind ca au anumite puteri speciale...supraomenesti...etc...acesti urmasi ai lui Hristos au afirmat ca nu au nici o putere..nici o sfintenie...nici o intelepciune...si eu sunt convinsa ca nu faceau pe smeritii..ci afirmau o realitate..asa cum o vedeau. Nu acceptau cu nici un chip sa primeasca slava de la oameni, admiratie, inchinare, bani pentru serviciile lor, nu acceptau sa fie vazuti si tratati ca superiori unui alt om...pentru ca marturiseau in cor...si din toata inima...CA ACEASTA PUTERE NU ESTE A LOR...nu este de la la ei insisi..ci a DUHULUI SFANT.
Lor Dumnezeu, prin harul Duhului Sfant, le era tata, si mama, si frate, si prieten, si ajutor in orice necaz, le era puterea de-a indura suferinte si chinuri, le era curajul, le era era taria, le era puterea supraomeneasca,le era intelepciunea, stiinta, le era capacitatea de-a vedea in inimile celorlalti...le era totul...si in viata asta, si in cealalta.
Doamne-ajuta

Last edited by Sara I; 16.08.2011 at 16:48:13.
Reply With Quote