Citat:
În prealabil postat de marius.b.
in afara de vointa ce alte"virtuti"mai trebuiesc necesare pt a ma lasa de fumat?am incercat de nenumarate ori,stau o zi doua...dar ma ia dureri de cap,ameteli..etc..nu rezist..!am incercat gume speciale nicorette,plasturi chiar si tigara electronica!DEGEABA!dupa 2 zile simt ca innebunesc!voi cunoasteti vre-un remediu prin care a reusit cineva sa scape de acest viciu extrem de costisitor?
|
Plasturii, gumele si tigara electronica sunt in primul rand ineficiente. Nu spun ca nu au sanse de reusita, dar sunt foarte mici, deoarece cu toatele contin nicotina, substanta activa din tutun, care da dependenta. Cand treci de pe tigarete pe plasturi nu ai rezolvat nimic, dependenta e tot acolo si trebuie alimentata. Ca sa nu mai spun ca plasturii costa cat costa si tigarile.
80% din cei care s-au lasat de fumat au reusit cand au incercat sa se lase brusc. La nivel mondial e recunoscuta ca fiind cea mai eficienta metoda. Dar, ce sa-i faci? Trebuie sa mananca si gura la producatorii de plasturi, tigari electronice si guma de mestecat. Problema este ca pana si medicul de familie, atunci cand te duci la el ca sa-i ceri un sfat despre lasatul de fumat, incearca sa-ti bage pe gat Nicorette, probabil pentru un comision frumos.
Si acum da-mi voie sa-ti spun cum sa te lasi de fumat:
Pasul 1: nu mai fumezi.
Asta e tot. Eu asa am reusit, si am fumat 10 ani exclusiv tigarete foarte tari. Ajunsesem la un pachet si jumatate pe zi. In urma cu 5 ani m-am mai lasat de fumat timp de 6 luni, tot brusc. Acum am peste un an de la ultima data cand am pus tutun in gura si sper s-o tin tot asa, pentru ca tentatiile m-au lasat de mult.
Perioada critica e in primele zile / saptamani. Ce trebuie sa intelegi e ca pofta de nicotina nu e constanta, nu o sa traiesti zile intregi sub teroare. Din contra, o sa ai pofte cam odata la jumatate de ora, si o sa te tina cam cinci minute. Iata ca lupta cu dependenta nu e asa de grea, tot ce trebuie sa faci este sa te gandesti la altceva in acele cinci minute critice. Dupa care vine o perioada in care ai uitat ca n-ai fumat, apoi inca cinci minute de "foame" si tot asa.
La un moment dat o sa uiti de tot. Mult succes.