Tu, sufletel drag...
Intai de toate, te iubeste si te vrea Insusi Dumnezeu, pentru ca altfel tu nu ai fi fost pe acest pamant, ca persoana care esti. Tu ai venit in fiinta..ca om..omuletz mic...si ai crescut..si ai trecut prin viata...si esti persoana care esti astazi...si respiri...si vorbesti...si gandesti...si te exprimi...si te misti...si inima iti bate in piept...pentru ca El Insusi..cea mai Mareata si Grandioasa Persoana din tot universul...te vrea..si te iubeste. Si te vede, si te aude..si..te creste..ca pe copilul Lui. Si parerea Lui...despre tine..El fiind Cine este..bate toate celalalte...pareri.
Eu am o prietena..care nu a fost dorita de mama ei..nu ca era o femeie rea, dar a trecut prin niste situatii foarte grele si grave..si a dat-o spre adoptie..si prietena mea a crescut intr-un orfelinat..si a crescut cu un groaznic sentiment de respingere, simtea ca nimeni nu o vrea si nimeni nu o iubeste..ca toti o evita..ca rad de ea...in copilarie era mai mult singura...apoi a mai crescut..si..tot cu acest sentiment de respingere...a inceput si ea sa respinga pe altii..i se parea ca asa se protejeaza...si trecea prin stari de genul...fie isi facea o prietena buna...si era toata lumea ei...si se agata de persoana respectiva cu toata puterea...si cand persoana respectiva pleca...se simtea distrusa....fie nu se mai lega de nimeni, si tinea pe toata lumea la distanta..era atat de rece si tzepoasa..ca oamenii o evitau...si asta ii intarea si mai mult sentimentul de respingere...si a trait in acest cerc vicios...ani buni...si intr-o zi..a aflat despre Hristos...ca exista, ca o iubeste...ca a murit pentru ea...ca Lui ii pasa de ea...a gasit pe undeva o Bibilie..si a rasfoit-o...si a gasit un pasaj..unde scria..ca "daca va uraste lumea...va uraste pentru ca nu sunteti de-ai ei...ci pentru ca sunteti ai Mei...si Eu v-am ales din mijlocul lumii"..si...cred ca atunci a plans pentru prima data in viata ei...si...identitatea aceea de respingere pe care o avea despre ea insasi...si despre cei din jur..a inceput sa crape..
Apoi..stiu ca a inceput sa se roage...imi povestea ca la inceput se ruga ceva de genul.."Doamne Isuse, eu nu stiu daca tu chiar existi..sau oamenii..si popii, zic numa-asa..si daca existi..nu stiu daca ma iubesti...in fond, pe mine nu m-a iubit nimeni niciodata..si pe Tine nici macar nu te vad...si nu stiu daca acuma eu chiar vorbesc cu Tine, si Tu ma auzi..sau am innebunit, si vorbesc singura..de accea Te rog..fa cumva sa stiu ca Tu chiar esti...si chiar ma auzi.." :-)...si cred ca Dumnezeu i-a raspuns..pentru ca ii crestea credinta..in mod vertiginos...:-).si a inceput sa se schimbe..mult...si in bine...si sa faca lucruri pe care nu le facea inainte...si sa renunte la alte lucruri pe care le facea inainte..si a inceput sa ierte...sa zambeasca..sa aiba o liniste si o blandete in ochi..un fel de seninatate..care nu-i era caracteristica inainte...si cumva...alegand sa se tina de credinta in Hristos...asa cum stia si cum putea ea...imaginea ei de sine s-a schimbat...ea s-a schimbat...modul in care o percepeau oamenii s-a schimbat..a inceput sa aiba prieteni...si a inceput sa fie perceputa de multi din jurul ei..ca o binecuvantare..
Nu de toti din jurul ei..dar pentru ea nu mai era atat de important..cum o trateaza oamenii
Eu Il rog pe Dumnezeu..Tatal tau...si al meu...sa te ajute sa te intorci...la acel moment...in care simteai ca te iubeste...si sa-ti arate...ca e Tata..milostiv...si drept...dar Tata...care te iarta in cele ce ai gresit...si ca iubirea Lui fata de tine...este muuuuult mai mare...decat greseala ta....
Vezi tu, sufletzel...noi, ca si crestini.. suntem oameni...si mai slabi...si mai tari...dar toti pacatuim in multe feluri, si cu voie, si fara..si cu gand, sau vorba, sau fapta...si ne pare rau...si ne e rusine...si ciuda...si poate plangem...si mai deznadajduim...dar nu ne lasam de El...ca El e tot ce avem noi...si avem incredere ca ne iarta...si ne da putere acolo unde suntem slabi...de aceea...dupa ce ai auzit Cuvant al Duhului Sfant...ca iti sunt iertate pacatele..sa crezi..si sa nu te indepartezi de El..de Dumnezeu..ci mai tare sa te apropii...si Fie ca Dumnezeu sa te creasca tot mai mult, din zi in zi...in cunoasterea iubirii Sale fata de tine...in Cristos Isus, Domnul nostru