View Single Post
Vechi 17.08.2011, 00:06:49
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Un text plin de duioșie și frumusețe!
A fost postat pe site-ul Ortodoxia Tinerilor de către o creștină care-și spune Talita și care publică mereu texte de o incredibilă profunzime teologică și duhovnicească!

Iată ce cuvinte frumoase, parcă desprinse din imnografia Sfântului Roman Melodul:
"Acum două săptămâni, am primit de la părintele meu duhovnic o icoană cu Maica Domnului alăptând pe Pruncul Hristos. Mult dragă îmi este icoana și îmi mi se bucură inima când o privesc gândindu-mă la bucuria pe care Maica lui Hristos o avea când ținea în brațe pe Fiul lui Dumnezeu.
Mă uit la chipul ei feciorelnic din icoana și văzând zâmbetul ei nespus de duios, înțeleg că nimeni și nimic nu ne este bucurie așa cum Bucurie ne este Hristos.

Ochii Maicii din icoană privesc smeriți dar nu către Hristos. Privirea îi este îndreptată spre acea taină pe care o poarta în inima sa, spre taina minunatei zămisliri și nașteri a Domnului nostru. Această zămislire prin umbrirea Duhului Sfânt și nașterea lui Hristos au lăsat-o pe ea pururea Fecioară. Privind ochii Maicuței, nu pot sa nu intreb:

Cum o fi bătând, Măicuță, inima ta când hrăneai pe Hrănitorul tuturor? Cu câtă duioșie purtai pe brațele tale pe Cel ce pe toate le ține? Cu câtă bucurie îmbrăca Hristos inima ta atunci când tu înfășai în scutecel pe Cel ce se îmbracă cu lumina ca și cu o haină? Cu câtă dulceață se umplea, Măicuță, sufletul tău când legănai pe Iisus Cel nesfârșit de dulce ?

Cum nu te vom ferici noi pe tine, Pururea Fecioară Maria?
Cum nu te vom cinsti pe tine, Maica Dumnezeului nostru?
Stăpâna noastră Preabună, strânge-ne pe toți în poala veșmântului tău și slobozește-ne în Grădina Raiului !
(Talita)
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote