View Single Post
Vechi 17.08.2011, 09:25:34
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Și uite, mai fac un efort fără oboseală, ca să te lămuresc de greșeală, nu ca să judecăm ci să nu credem viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc și absurd, cum văd că e cazul la unii care se erijează în mari justițiari și apărători ai BOR simțindu-se felicitați:

„443.– Părinte, este bine să ne împărtășim la preoții de pe stilul vechi?
-Să vă povestesc ce am pățit cu o creștină care era pe stilul vechi, era din parohia mea (Boroaia, județul Suceava). Am spovedit-o pe creștină, femeia aceia mi-a povestit că ține pe stilul vechi calendarul, eu i-am explicat că nu e bine și de ce. Am crezut că a înțeles, pentru că nu a mai spus nimic. În ziua când a venit să se împărtășească, mi-a spus că, ea nu vrea ca să o împărtășesc decât dacă adaug la împărtășanie și sfântul din ziua aceea de pe stilul vechi, și dacă eu nu o împărtășesc cum spune ea pleacă din parohia mea, se duce la celălalt preot care îi dă cum spune ea. Ce mi-am zis eu atunci, am să-i dau cum spune ea și cu timpul se va întoarce, pentru că venea la rugăciunile mele, auzea cum vorbesc cu oamenii și cum țineam rânduiala lui Dumnezeu. Am făcut cum mi-a spus ea și în clipa aceea, când i-am dat împărtășania, mi-a trecut prin inimă, un sloi de gheață de era să mă prăbușesc cu totul, să cad cu cele sfinte. Mi-am dat seama de greșeală, imediat. M-am rugat lui Dumnezeu să mă ierte și să-mi dea putere să termin slujba. Foarte greu am slujit după aceea. Când am terminat totul, răul m-a cuprins și mai tare, nu mai puteam să vorbesc și să-mi mișc picioarele. Foarte încet și cu greu am ajuns acasă. Când m-a văzut preoteasa, s-a speriat de fața mea. Spunea că eram foarte alb și parcă stăteam să cad. N-am putut să-i spun nimic, m-am întins pe pat și am stat 3 zile și 3 nopți așa țintuit la pat. A fost o lecție bună. Multe mi-a descoperit Dumnezeu mie, pentru întărirea mea în credință și ca să spun și la alții.”

Concluzie:
E vorba de șantaj și amenințare dar nu e nicio teroare că nu a venit cu pistolul ci a cerut defapt ceva creștina.
De aici rezultă că acea creștină ținea calendarul pe vechi în care nu erau trecuți sfinții mai noi, deci era negată BOR ca biserică, și puterea sfințitoare... și ea dorea să fie pomenit sfântul din calendarul vechi unde nu apăreau sfinții mai noi. Nu e vorba de ceasuri aici, că sunt date înainte cu 24x13, ci că sunt pomeniți sfinții trecuți în calendarul vechi unde nu apar sfinții cei noi recunoscuți de BOR. Deci sloiul de gheață vine nu de la ceasuri și nu de la sfântul de pe vechi pomenit care așa era drept să se pomenească în chiar ziua aceea, ci de la faptul că în calendarul pe vechi nu apar sfinții mai noi, deci este negată lucrarea lui Dumnezeu mai departe cu poporul român! Lucru care este fals și de acolo vine sloiul de ghiață, că preotul a acceptat sub șantaj ca să recunoască tocmai că BOR nu e biserică, deci pare că se putea specula că se lepădase fără să-și dea seama. Dar defapt, nu greșise nici el și nici aceea când a cerut pomenirea și sfântului de pe vechi, ci greșala vine speculativ doar din acceptarea ținerii calendarului pe vechi fără sfinții mai noi care îndreptățea o biserică ce nega lucrarea lui Dumnezeu în BOR. Deci sloiul de gheață i-a trecut pe lângă ureche, deoarece practic nu există greșeală ca faptă, căci a împărtășit-o pomenind un sfânt trecut în calendarul vechi, sfânt care e sfânt și care e normal să se pomenească la ceasurile corecte. Deci fapta nu e greșită nici din partea creștinei și nici din partea preotului, ci greșala e speculativă și vine ca speculație și lepădare speculativă de Dumnezeu.

Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 09:37:37.
Reply With Quote