View Single Post
Vechi 17.08.2011, 11:19:29
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
TOTAL GRESIT!
Facerea 9, 3: „Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.“
Dupa cum vezi se face diferenta intre TOT CE SE MISCA si IARBA VERDE!

Prin acest verset, Dumnezeu dă, pentru prima dată, porunca prin care îngăduie oamenilor să mănânce carne. Practic, Noe se poate bucura din partea lui Dumnezeu de aproape aceleași binefaceri de care a avut parte și Adam. I-a dat hrană, la fel ca și protopărinților, numai că acum i-a îngăduit să mănânce și carnea, potrivit noilor împrejurări de după potop.

În lumea primordială, în grădina raiului, omul se hrănea cu plante și produsul lor. Ferocitatea și, implicit, suferința, urmează căderii omului în păcat, după cum versetul trecut ne-a confirmat: „Groază și frică de voi să aibă toate fiarele pământului“ (v. 2). Sfântul Vasile cel Mare spune că „după potop, când omul și-a schimbat felul viețuirii și s-a depărtat de hotarul rânduit lui, Domnul, cunoscând că omul este risipitor, i-a îngăduit folosirea tuturor felurilor de hrană: «Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde» (Facerea 9, 3). Prin această îngăduință, și celelalte dobitoace au fost slobozite să le mănânce“. Astfel, putem spune că, din acest moment, omul își schimbă regimul alimentar, din vegetarian, mai precis erbivor, în omnivor. Si pentru ca tot ziceai ca ai citit din sfintii parinti priveste ce zice sfantul Ioan Hrisostom despre consumul de carne.

Sfântul Ioan Gură de Aur remarcă din această dezlegare a omului la carne o legătură între libertatea sa și actul cultic al jertfei, prin care omul închină Domnului carnea pe care, până acum, nu avea dreptul să o consume. „Prin aceste cuvinte, Dumnezeu pune început mâncării de carne. Nu face asta ca să-i împingă pe oameni la lăcomie, ci ca oamenii să-I aducă Stăpânului jertfe și mulțumiri din cărnuri, și ca oamenii să nu se gândească că sunt opriți de a mânca carnea jertfită, Dumnezeu le dăruiește puterea de a mânca din carnea jertfelor, dându-le multă libertate: «Toate vi le-am dat, ca și iarba verde»“. Multa iubire!
iara te grabesti .. asteptam si versetul asta sa il explic
si nu mai scrie mult ca sa se inteleaga discutia ... iau numai prima parte si apoi iti explic apoi si textul din sfintul ioan gura de aur ca nici pe ala nu il pricepi .... desi e banal ....
multa iubire
asadar versetul este
Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.“

asadar ESTE O COMPARATIE acolo pe care tu nu o sesizezi .... adu si celalalt verset ca sa iti demonstrez asta ....
multa iubire
ps dupa ce rezolva versetul trecem mai departe in postarea ta .... textele lungi SI NEGINDITE DE TINE , nu tin la mine.... asadar NU TE GRABI ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 17.08.2011 at 11:22:11.
Reply With Quote