View Single Post
Vechi 17.08.2011, 11:33:53
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

„448.- Părinte, nu s-ar putea să se întoarcă episcopii, preoții și credincioșii de pe stilul vechi la ascultare de Biserica Mamă și să rămână tot pe stilul vechi, le-ar da voie patriarhul?
-S-ar putea dar ei nu vor. Eu am fost de vreo două ori pe la Slătioara, la centrul lor, să stau de vorbă cu cei mai mari și chiar s-a întâmplat să călătoresc, odată, de Sfintele Paști la Ierusalim, cu episcopul lor Silvestru. I-am îndemnat să revină sub ascultarea Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Române. Dacă Glicherie a fost lipsit de minte, smerenie și supunere și a făcut dezbinare și despărțire, ieșind de sub ascultarea Bisericii, măcar cei de după el, să îndrepte această greșeală, să nu lase timpul să sape prăpastia și mai mare, așa cum s-a întâmplat cu Biserica de Apus sau Biserica Catolică, pentru că revenirea va fi din ce în ce mai imposibilă. Le-am propus să meargă la Mitropolitul Moldovei și să facă o înțelegere cu el, că sunt deschiși să revină sub ascultarea și îndrumarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu condiția ca: episcopii, preoții, credincioșii, mănăstirile și bisericile lor să rămână așa cum sunt astăzi și nimic să nu se schimbe din administrarea și organizarea pe care o au și nu cred că nu ar fi găsit înțelegere, dimpotrivă, cu brațele deschise erau primiți. La început, s-au arătat încântați de părerea mea și chiar apreciau că ar fi foarte bine, că în felul acesta ar fi fost și ei recunoscuți de Patriarhia Ecumenică și de Bisericile surori și nu ar mai fi fost puși în situația umilitoare de a fi considerați dezidenți și schismatici, însă, și-au dat seama că nu Sfântul Sinod ar fi fost cel mai greu de convins, ci pe proprii lor preoți și mai ales pe credincioșii pe care i-au înveninat și îndoctrinat mereu, că preoții noștri sunt spurcați, că anafora și împărtășania este spurcată, ș.a.m.d. Mi-au zis așa: „Ar fi bine să facem așa cum ne-ați sugerat, dar ce facem cu credincioșii noștri că ne omoară dacă aud!”. Și uite așa diavolul schismei îi țin pe catolici cu mândria și pe stiliști cu frica și cu îndărătnicia.”

Concluzie:
Aici se dovedește faptul că dacă minciuna scoasă din mintereuri prozelmite a prins în popor ca bârfa, ca osândirea greșită, ca judecata strâmbă, atunci de frica credincioșilor greu mai poți o da la întors, greu mai poți întoarce credincioșii la Dumnezeu căci trebuie să recunoști înaintea lor că ai mințit, că ai avut minterese oculte... și cine să te mai asculte apoi ca pe un om cinstit al lui Dumnezeu?

Deci e problema tuturor bisericilor asta... și e mare frica și rușinea acelor lupi îmbrăcați în haină de sfințișor căci pierzi credibilitatea... și cine poate spune sincer cu curaj:

„-știți, v-am mințit, defapt preoții din BOR nu sunt spurcați și anafora și apa sfințită și împărtășania nu sunt spurcate ci chiar sunt valide și pline de puterea Lui Hristos...”

Nu se mai poate căci poporul s-ar putea să ceară răzbunare și caterisirea celor greșiți! Așa că amână deznodământul...

Deci le este frică de massmedia și de popor... căci își închipuie fericiri străine de Adevărul...

„Nu puteți ajunge la Tatăl decât prin Mine! Eu sunt Ușa Raiului!” așa că nu vă mai faceți iluzii deșarte și speranțe că veți fi îndreptățiți împreună cu sfinții fără ca să vă pocăiți de faptele cele rele... e imposibil ca trăind în minciună să ai nădejdea că ți se va socoti dreptate credința aceasta. N-ai ce spera în deșert, vei ajunge în iad pentru că pe el l-ai păzit și apărat.

Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 11:40:20.
Reply With Quote