449.- Părinte, stiliștii se laudă că au relații cu Ierusalimul, că ei sunt primiți de Patriarhul Ierusalimului la slujbe și pe preoții de pe stil nou nu sunt primiți, că au relații cu grecii, vin episcopi din Grecia și slujesc cu ei la Slătioara, cum se explică aceste relații pe care le au, dacă ei nu sunt recunoscuți?
-Se știe că în Grecia există o latură a Bisericii dezidentă, care nu prea este supusă ca și stiliștii noștri de ascultarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Grecești, cu aceștia au relații, episcopi dezidenți și schismatici vin și slujesc cu stiliștii din țara noastră. Stiliștii de la noi nu sunt recunoscuți de adevărata Biserică Ortodoxă Greacă. Iar în ceea ce privește relația lor cu Ierusalimul sunt mincinoși. Patriarhia de Ierusalim nu-i recunoaște pe episcopii lor și nu-i primește să slujească la Mormântul Mântuitorului și aceasta o pot confirma eu, pentru că am fost de față când Patriarhul Ierusalimului nu l-a primit la slujbă pe episcopul lor Silvestru. Cu vreo 20 de ani în urmă s-a întâmplat, ca în avion să fiu cu episcopul lor Silvestru, de am mers împreună la Ierusalim, de Sfintele Paști. Pe mine, un simplu călugăr m-a primit Patriarhul Ierusalimului să slujesc, iar lui Silvestru i-a interzis de a sluji pe motiv că nu este recunoscut, nu este hirotonit canonic și este schismatic. Când m-am întors în țară, Silvestru a împânzit vorba că a fost cu popa Argatu la Ierusalim de Paști și că Patriarhul pe el l-a primit la Slujbă și pe mine nu. Minciună mare. Nu ai voie să slujești cu ei din cauza schismei și a neascultării față de Sfântul Sinod.
Concluzie:
Aici e vorba de minciună și întreținerea minciunii în popor pentru credibilitate și așa fac și politicienii... deci tuturor ne sună asta, căci toți ne-am cam făcut politicienii lui baalamuc cel mic, pentru că toți avem minteresurile prozelmite ale pântecului... căci am lepădat în lături dreptatea și dragostea de Dumnezeu și nu mai sfătuim sincer pe aproape, căci noi apărăm de acum haita și zicem că apărăm biserica cea Adevărată... ne amăgim lingușindu-ne în ascuns.
Păi Hristos a venit iar ca să caute și să găsească pe oaia cea pierdută pentru Tatăl, nu pentru Sine și nu ca să dea cu toiagul sau să facă războinici ai luminii, căci n-are nevoie de „ajutoare” din astea...
Lasă deci sabia căci „Cine ridică sabie, de sabie va pieri!” și sărmanul sf. Petru a crezut că luptând așa își va da viața pentru Mântuitorul, așa cum a promis, și a crezut că iată tăind urechi și luptând trupește, nu s-a lepădat ci chiar era capabil să moară în luptă ca frații Macabei și apoi n-a mai ținut seama de jurământ și promisiune... crezând că Domnul nu vrea ca el să moară alături de El... dar iată că mai târziu a cântat cocoșul de două ori și el și-a amintit că e prooroc Domnul tocmai când vedeau că slugile sinedriului îl batjocureau, scuipându-L și pălmuindu-L, îndemnându-L răutăcios: proorocește!, hai proorocește!, și atunci a priceput ce fel de moarte era bineplăcută lui Dumnezeu.
Și a înnebunit sărmanul sf. Petru știind că se lepădase de 3 ori de proorcul și sfântul lui Israel și se jurase că nu-L cunoaște și că nu e din rîndul ucenicilor Lui. Dar n-a căzut de tot în deznădejde, fiindcă îl iubea sincer pe Dumnezeu. Și bunătatea Domnului l-a iertat și i-a arătat cum va fi să moară pentru Hristos. Deci să nu-și mai facă niciogrijă din pricina asta.
Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 12:03:07.
|