Citat:
În prealabil postat de DragosP
Din mândrie, care duce la rătăcire.
Sau din neștiință.
Din aceleași motive.
|
Eu cred că din minteresuri viclean-prozelmite și pentru minciuna măririi de sine și neiubirea slavei Domnului ci pofta de slava gLumească...
...dar oricum ai răspuns corect, că asta înseamnă mândria împletită cu neștiința, minciuna și vieța în păcate dar care se ține mare că cică el știe mai bine, el cel care le știe pe toate... e grozav mândrulețul care se ține sfințișor deși el e cel ce a curvit și s-a păcălit și amăgit cică s-a smerit mândrulețul...
Dar nu poți acuza de mândrie și neștiință pe cineva care îți aduce argumentele pe baza căruia își întemeiază părerea și ți-o prezintă frumos... și cu atât mai puțin pe mine care nu te-am osândit pentru că nu poți crede ci ți-am cerut doar să nu mai osândești dumneata, căci nu știi în cine lovești... în Dumnezeu, căci acolo e grădina Lui, e Raiul.
În mine te iert dacă dai la nesfârșit ca într-o țepușe dar sigur îți vei răni piciorul, și s-ar putea să te orbească Lumia lui Hristos... căci mergi pe drumul Damascului.
Deci dragul meu, sper că te-ai lămurit în parte cum stau lucrurile, și uite sigur nu te osândesc nici acum dacă nu crezi, căci Domnul nu a venit ca să osândească ci să găsească pe cel pierdut și să cheme la pocăință căci Împărăția Cerurilor s-a apropiat. Pe mine m-a găsit și m-a iubit. Păcat că nu prea are cu cine, căci sunt mai rău ca toți.