Citat:
În prealabil postat de ioanna
ok, am inteles, ai o fixatie cu preotul, pentru ca e barbat si nu femeie! pentru asta arunci cu noroi in Biserica? spune-mi unde este acceptata preotia la femei in afara de anglicani?
p.s am spus ca preotul este un "alter Christus" daca nu ma insel, iar aceasta traditie (preotie slujitoare masculina) e una milenara, care n-a deranjat absolut pe nimeni si pentru ca mentalitatea oamenilor era alta decat acum, femeia avand un alt statut. (sa zicem)
|
N-a deranjat pentru ca inima oamenilor s-a innmuiat de-a lungul acestor mii de ani. Nu deranja pe nimeni sclavia, nu deranja pe nimeni monarhia, feudalismul etc. Pe masura ce inima oamenilor s-a innmuiat lucrurile s-au indreptat, sclavii s-au eliberat, oamenii au inceput sa aiba constiinta faptului ca abuzul omului este ceva rau, etc. Eliberarea femeii de abuzurile suferite a fostul ultimul de pe lista. Pana in secolul XX inclusiv era considerata proprietatea societatii, parintilor, sotului, fara drept de vot, fara drept de cont in baca, fara drept asupra copiilor, pedepsita prin lege daca era violata etc. Eliberarea femeii de toate abuzurile a inceput in Anglia deci mi se pare normal ca la ei sa fi intrat mai repede in biserica respectul fata de femeie. Eu insa pun in discutie argumentele legate de Hristos, in numele caruia s-a discriminat pe nedrept.
Apoi nu am nici o fixatie, ci aceleasi paradoxuri teorie vs practica le-am vazut si pe alte subiecte ca botezul si sabatul. Si acolo la fel, mai multe teorii si oricare din ele ar fi adusa ca argument este contrazisa de alta, ambele perfect valabile in BO. Si lista poate continua.