View Single Post
Vechi 15.08.2007, 16:11:53
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marilena12
-Exemplele tale legate de femeile care sunt fertile pana la 45 -50 de ani, sau cu cele care pot "teoretic" sa nasca si 36 de copii sunt exceptii, eu de exemplu nu cred legat de fetitele de 3, sau 5 ani decat posibilitatea unor trucaje fotografice josnice menite sa castige bani si public.

- Am o mentiune legat de faptul ca m-ai corectat in privinta contraceptivelor orale: nu am afirmat ca "STIMULEAZA" ovulatia, ci ca o "PERMIT". Si nu atunci cand sunt administrate incorect, ci conform cercetarilor de pana acum, in medie cam o data la 3,4 luni, se produce ovulatie in ciuda inhibarii productiei hormonale a glandelor in directia hipotalamus- hipofiza- ovare, etc.
Eu nu consider ca se poate numi sinucidere nasterea de prunci, iar despre femeile care mor la nastere se stie ca imbraca haina muceniciei. Uneori se intampla asta si la prima nastere, nu e nevoie sa faci 10 copii ca sa mori, tot mori de ceva o data si-o data. Nici nu consider ca Sfanta Scriptura ar contine in ce priveste femeia si rolul ei pe lumea asta, indicatii misogine, prin care femeia ar fi nedreptatita sau lipsita de demnitate.
Ovulatie la trei luni de la nastere am avut si eu, nu este ceva neobisnuit cand nu mai alaptezi, ba inca si in timpul alaptarii se poate, insa nu este nici asta din urma o regula ci mai degraba o exceptie.
Din punctul meu de vedere, nu consider deloc necesar sa tinem pasul cu societatea, dimpotriva, trebuie sa tinem pasul cu Dumnezeu.
Si daca a-I respecta atat cat se poate poruncile in viata de zi cu zi, inseamna dorinta de a iesi in evidenta pentru slava desarta, atunci milostiv sa-mi fie mie Domnul, ca sunt pacatoasa. Eu cred ca parintele se referea la altfel de mod de a iesi in evidenta: acela prin care smintim si pe altii.
Eu am cam spus ce am avut de spus.
Doamne ajuta!

Nu ai inteles nici acum mesajul dar unii se ingramadesc sa traga conluzii fara a citi nici macar mesajul. Daca o femeie teoretic poate avea in timpul vietii 36 de copii asta inseamna ca ar trebui sa ai toti copii sau ar trebui sa te si protejezi cu metodele ?naturale

Iar mentiunea ta legata de contaceptia orala esgte gresita. Citeste pe acest site sau alege oricare altul) si vei observa contraceptia orala NU PERMITE ovulatia ci o INHIBA.
(adica impiedica eliminarea ovulelor din ovare).Si doar cand pilula nu e administrata corect, se produce ovularea. Ai internet, foloseste-l cu curaj...
http://www.calmens.ro/anticonceptionale-efecte-negative.html
"Contraceptivele orale sunt preparate din estrogen si progesteron sintetic cu eficacitate crescuta in prevenirea sarcinii. Pilulele combinate care se folosesc in prezent contin doze foarte mici de hormoni. Efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei."

Dupa sarcina nu se produce ovulatia in timpul alaptarii (daca alaptezi copilul de mai multe ori pe zi (daca il alaptezi rar ovulatia poate reapare). Acum depinde si de corpul fiecarei femei.
Si iata articolul : fetita de 5 ani ce mai tanara mama
http://www.snopes.com/pregnant/medina.asp
Si este altceva sa mori din accident in timpul unei nasteri (moartea prin accident de masina de ex nu este consdierata sinucidere), si este altceva sa stii ca ai sanse foarte mari sa mori in cazul unei sarcini localizate in trompe sau alte cazuri care pun in pericol viata mamei. Iar ideea unora ca femeia trebuie sa moara pe altarul nasterii de copii...mai rumegati-o...
Multiexpun aici astfel de idei...mucenice prin sinucidere etc...dar in realitate or sa mearga la doctor speriata.
Invataturile sfintilor parinti si sfatul lui Hristos a fost sa NU SMINTIM LUMEA. Adica sa tinem pasul cu societatea dar in limitele impuse de LEGEA IUBIRII a lui Hristos.Iar sinuciderea este pacat impotriva Duhului Sf.

Arata-mi ce porunci sunt incalcate?
Reply With Quote