[quote=naomy;246322]Sunt intr-o mare dilema. Eu sunt inpreuna cu iubitul meu de peste un an si jumatate, lucrurile intr-e noi merg foarte bine, inca cum la superlativul absolut. E persoana cu care intradevar mi-asi petrece tot restul vietii. Unica problema e ca el este de religie romano-catolica. Am discutat cu el si problema asta, el nu vrea sa treaca la ortodoxism , iar eu sa-mi schimb religia nici nu se pune in discutie.
Am fost la preot sa vorbesc despre aceasta, el mi-a zis ca o eventuala casatorie intr-e noi nu ar fi nici o problema, ca se fac multe casatorii mixte, fiecare pastrandu-si religia.
Pe de alta parte, citind cartile parintelui Cleopa , unde vorbeste si despre casatoria cu o persoana ce o alta religie, el zice ca femeia trebuie sa treaca la credinta barbatului, de e o alta religie sufletul respectiv este pierdut.
Am fost si al manastire la Ciolanu in jud bz, sa-mi dea un sfat bun, si am primit c-am acelasi raspuns ca in oras, ca o casatorie mixta nu e nici o prolb.
Va rog sa ma crede-ti ca nu stiu ce sa fac.......................[/QUOTE[/b]
Buna dimineata,
Sunt in aceeasi situatie si am citit cu atentie tot ce s-a scris in acest topic in speranta ca voi gasi o mangaiere pentru sufletul meu, si tot ce am citit imi confirma cele mai intime convingeri. Sunt impartita intre iubirea pentru Dumnezeu si o fiinta pamanteasca, asa cum e lasat de la Dumnezeu, insa acest baiat este protestant.Nu intelegeti gresit, nu compar iubirea mea pentru Dumnezeu cu cea pe care o port acestui baiat, ele au naturi diferite, asa cum e oranduit; problema este ca eu sunt ortodoxa, el-protestant si din cate am inteles, o casatorie mixta nu va fi niciodata posibila. Am avut cateva discutii despre un potential viitor impreuna si o eventuala casatorie si am decis ca fiecare va ramane in confesiunea lui, insa aprofundand discutiile pe tema religiei si a credintei am descoperit imensele diferente dintre cele doua confesiuni. El este bine educat si ma respecta atat ca persoana , cat si credinta mea, chiar daca nu este de acord cu dogmele ortodoxe, insa singura "mare" problema as putea spune ca este botezul copiilor si educatia lor religioasa, adica in ce confesiune vor fi crescuti.....Si iata cum am ajuns singura la concluzia ca o casatorie mixta nu neaparat ca este imposibila , dar ar putea aduce multa nefericire intr-o astfel de familie, fondata pe confesiuni diferite.
Pe de alta parte apreciez credinta lui in Dumnezeu, cand ma gandesc la cei botezati in credinta ortodoxa si care sunt departe de calea cea dreapta, in plus el provine dintr-o familie practicanta ;asa a fost el invatat de mic copil, precum eu in credinta ortodoxa! In plus am cunoscut un alt baiat acum 6ani, ortodox ca si mine , dar care nu credea in Dumnezeu, am incercat sa il aduc la biserica, insa banii si obtinerea bunurilor materiale ii intunecasera judecata si imi spusese clar ca el la biserica nu vine decat pentru casatorie si atat; si atunci ma intreb o astfel de casatorie chiar are valoare in fata lui Dumnezeu, chiar este placuta Lui, numai pentru ca s-au respectat dogmele bisericesti?Casatoria lui este intr-adevar binecuvantata de Dumnezeu?
Dumnezeu mi-a dat o mare incercare, poate tocmai pentru ca incerc sa imi salvez sufletul, dar persist in pacat, nu stiu.....Ceea ce stiu este ca nu as vrea sa renunt la prietenul meu, pentru ca este o persoana deosebita, nici nu vreau sa ii cer sa treaca la ortodoxism, o va face el daca va simti in adancul sufletului lui, iar daca voi, aveti o vorba buna, un sfat sau o incurajare, ori chiar o descurajare, eu le astept pe toate cu inima deschisa!
Va multumesc!
|