View Single Post
Vechi 18.08.2011, 09:42:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit Regimul vegetarian

Nu cred ca omul este vegetarian.
Este adevarat ca in starea paradisiaca, omul era cu totul altfel, nu cunostea pacatul, vorbea cu Dumnezeu etc.. Iar gradina din care se hranea.. Ei bine, as spune ca se poate interpreta metaforic, dar ma tem de interpretari dupa ce-am vazut threadul acesta.

Dar daca vorbesti cu un doctor sau cu un nutritionist, iti va spun ca omul este mai degraba adaptat pt consum de proteine. Si chiar am destule cunostinte care au probleme in a consuma fructe sau legume. Chiar in familie am vazut patternuri - preferinte alimentare transmise ereditar, unele atat de particulare incat este clar ca sunt determinate genetic.
Chiar in familie stiu oameni care consuma predominant carne si lactate, altii prefera legumele etc.. Eu nu pot avea aceeasi dieta cu mama mea (mare consumatoare de legume) ca ma simt rau fizic, sora mea nu poate manca ceea ce mananc eu (se imbolnaveste) etc.. Si asta in familie!

Mi se pare exagerat sa sustii ca omul este neaparat asa si nu altfel.
Mai ales daca postesc, vad clar diferenta intre post si liber la proteine animale: ma simt mult mai bine fizic in perioade in care consum lapte, carne, oua.
Tind sa cred medicul care sustine ca omul este cel mai bine adaptat consumului de carne (mai ales ca exista atatia aminoacizi esentiali care nu pot fi luati decat din PROTEINE!).
Reply With Quote