Deci ce rezultă dintr-un așa comportament al „îngerului”? Mai ales când părintele era muncit în conștiință cu îndoieli, pentru sufletul credincioasei sale:
„-Ai cerut de la Creatorul să vezi unde este sufletul lui Ileana?
-Vino cu mine și vezi!Am fost luat pe sus și dus înspre miază-noapte.
...Tânărul care mă însoțea a prins cu mâna de iarbă și a ridicat-o ca pe o ușă.
-Coboară!
-Să fie lumină!
...Ne-am oprit în dreptul uneia, în care tânărul a lovit. S-a deschis ușa și am intrat într-o cameră nu prea mare, cu pereții de culoare gri închis.
-Ai venit să mă scoți de aici! Nu te-am ascultat și uite cum mă chinuiesc! Lumina aceasta este fierbinte și grea, mă apasă de mă dor umerii! (sufletul ce părea al credincioasei Ileana care se arată că-l cunoaște pe părintele Argatu)
Tânărul îmi face semn că este timpul să plecăm și-mi spune:
-La sfârșitul vieții, a pierdut locul la Creatorul. Așa se chinuiesc cei despărțiți de ascultarea Bisericii, cei ce nu ascultă de duhovnicul lor, și se cred mai luminați!”
Deci ce poți înțelege din acest comportament al unui tânăr îmbrăcat în alb:
”-Ai cerut de la Creatorul să vezi unde este sufletul lui Ileana?
-Vino cu mine și vezi!Am fost luat pe sus și dus...
...a prins cu mâna de iarbă și a ridicat-o ca pe o ușă.
-Coboară!
-Să fie lumină!
...tânărul a lovit. S-a deschis ușa și am intrat...
Tânărul îmi face semn că este timpul să plecăm și-mi spune:
-La sfârșitul vieții, a pierdut locul la Creatorul. Așa se chinuiesc cei despărțiți de ascultarea Bisericii, cei ce nu ascultă de duhovnicul lor, și se cred mai luminați!”
Concluzia e simplă, mie așa mi-e dat și așa îmi pare:
Nu și-a dat numele, a făcut înaintea părintelui Argatu minuni prin care se deducea fie că el e însuși Creatorul, fie Dumnezeu, fie un slujitor al Lui... și se grăbea să nu cumva să-și dea seama de înșelare.
Dar ce puteți înțelege din comportamentul lui prin care a întărit părerea îndoielnică a părintelui că Ileana a pierdut locul la Creatorul în ultima clipă?
Păi cine a mai văzut ca un credincios de o viață, cu viață sfântă și luptă dreaptă împreună cu părintele contra stilismului, care pentru a se împăca cu mama ei, fără să-și lepede biserica și preotul, doar roagă să fie pomeniți și din sfinții din calendarul dat cu 13 zile îndărăt pe ceas, despre care sfinții trei ierarhi afirmă că nu există canon care să osândească datul ceasului înainte sau înapoi, deci nu e greșală de a pomeni sfinții în alte zile, și care nu vrea preoții stiliști, nu trece la stiliști... deci rezultă clar că ea era perfect în credință ea chiar mai bine ca părintele Argatu, căci acelea se cam temea și îndoia... deci cum poți afirma că această credincioasă este în neascultare?
Oare o fi Dumnezeu chițibușar și nedrept?
O fi orb și nu a priceput el înțeleapta smerenie și umilință a credincioasei față de maica ei dar fără a se lepăda de biserică și de părintele ei căci numai pe el l-a primit să o spovedească și împărtășească... pe patul de moarte..?
Oare nu a fost validă iertarea? Oare nu a fost validă împărtășania? Oare nu sunt sfinți sfinții pomeniți la data respectivă și ei alături de cei de pe nou? Oare e oprit canonic să dai ceasul înainte sau înapoi?
Deci singura concluzie este că tânărul în alb era satana care i-a întărit părintelui Argatu, îndoiala și necredința, și i-a dat „să vadă!”
Oare nu a zis părintele Cleopa că cea mai mare spurcăciune este a crede cineva în vedenii și vise, căci aceasta nu suferă Dumnezeu, pentru că sunt izvor puturos de mândrie?
Deci vezi cât e de grea lupta cu satana și cum l-a batjocurit pe părintele Argatu căci nu s-a prins de înșelare...
Păi a zis îngerul în „alb” vreodată:
M-a trimis pe mine Creatorul? Sau Sfânta Treime, sau Domnul, sau Iisus?
sau a zis el: Să fie Lumină în numele Sfintei Treimi? sau a Domnului nostru Iisus Hristos?
Sau s-a smerit vreodată „îngerul”?
Nu se vede că acela a slujit semeția și îndoiala părintelui?
Deci era un diavol îmbrăcat în haină de sfințișor! Era șarpele, era satana în chip de înger...
Doamne apără-l pe părintele Argatu, și-l iartă, căci e fratele nostru bun și vrednic... și are dreptate mare că stiliștii sunt eretici dar nu din pricina ceasurilor date înainte sau îndărăt ci fiindcă mint despre BOR și calcă multe canoane și batjocuresc lucrarea ta din BOR și din Noul Israel din români și creștini...
Așa că dacă cel mai mare luptător și biruitor ai diavolilor a fost și el înșelat, că așa rezultă din povestea lui, ce să mai zicem de noi înșine care toată ziua orbecăim printre iluzii și vremelnicii dând cu nasul din minciună în minciună... vai nouă.
Last edited by vsovivi; 18.08.2011 at 11:43:43.
|