În prealabil postat de dobrin7m
Aici aveti dreptate. Noi romanii intotdeauna ne prindem mai greu. Pentru ca multi sunt prea mandri. Uite eu am cumparat produse de nu stiu unde, o VIP spunea la televizor ca isi face cumparaturile , chiar si cele alimentare, de la Paris sau Londra. Iar multimea ce zice, asa e trendul. Vai saraca multime.
Aici in Grecia , grecii nu mai vor sa cumpere produse din import. Mai nou, toti comerciantii se lupta pentru produsele autohtone ca sa aiba vanzari. Au dat si o lege prin care produsele autohtone sa se distinga de restul , prin afisarea unui stegulet elen langa pret sa se stie care sunt productie elinika, grecul cand cumpara prima intrebare este daca este elinika altfel nu cumpara decat daca este foarte nevoit. In supermarketuri, au asezat marfa pe provenienta iar la tarabe in bazar daca te apropii te indeamna: cumparati ca e elinika e foarte buna. La noi, la piata te indeamna, cumparati ca e made italia, sau made germania sau mai stiu de unde si afiseaza asta cu mandrie. O fi prostie? sau ce o fi!
In legatura cu banii publici, aici este un skepsis. Banii se cheltuie doar pe ce primesc aprobare in functie de buget, nu au voie sa foloseasca banii in alt scop decat pe ce a fost aprobat. Iar de banii europeni aceia vin cu directie clara. Daca FMI spun, pentru infrastructura, atunci acolo au voie sa mearga, in dale, alei, si sosele, chiar daca nevoile noastre intr-o anumita zona or fi altele. Nu ne lasa sa cheltuim banii unde este nevoie ci unde dirijeaza ei. Daca trebuie folositi in programe de integrare a romilor de pilda, apoi acolo trebuie folositi sa educam si sa culturalizam romii, in timp ce oamenii nu au locuri de munca. Desi se stie ca daca ei nu au fost culturalizati si educati de veacuri, asa raman popor nomad dar de.... astea sunt noile ordine. Niciodata FMi nu da bani pentru creare de noi locuir de munca, pentru sustinea populatiei, au ei planuri bine facute pentru scopuri la fel de bine gandite.
|